Power bands

Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Power bands hebben heel veel voordelen. De power band kan worden gebruikt om een oefening lichter te maken (bijv. pull ups). Maar wordt ook gebruikt om zware krachtoefeningen mee te doen. De power band zorgt voor dusdanig veel weerstand dat wanneer je er een oefening mee doet je constant inspanning moet leveren. Power Bands zijn een goede toevoeging aan een workout en kunnen ook gebruikt worden bij de revalidatie van arm- of beenspieren. 

Power band oefeningen

Wij hebben 3 soorten power bands in ons assortiment, bestaande uit: 

Dit is de gebruikelijke power band. Deze power bands zijn circa 200 cm lang. Dit is de meest gebruikte variant van de power band.

De XL power band is 400 cm lang. Deze power bands zijn dus twee keer zo lang als de standaard power band. 

De mini power band is ongeveer 22,5 cm lang. Deze power band is vooral geschikt om beenspier oefeningen te doen. 

Waarvoor gebruik je een powerband of resistance band?

Power Bands kun je gebruiken om je oefeningen te verzwaren of te verlichten. Ook is het mogelijk om met de Power Bands op te warmen of juist bij de cooling down te rekken. Ook kan het als vervanging dienen van halters of machines.

Bij Deadlifts kun je het laatste gedeelte van de lift verzwaren. Door de power Band juist te gebruiken kun je er voor zorgen dat jij meer druk op je spieren voelt tijdens de oefening. Omdat het zwaarder is met Power Bands is pak je waarschijnlijk minder gewicht. Dit gaat niet ten koste van de intensiteit waarmee je traint maar zorgt er wel voor dat je herstel korter is. Bekijk op You Tube de variaties die mogelijk zijn, een veel voorkomende deadlift variant wordt HIER getoond.

Bij het bankdrukken worden de power bands ook gebruikt. De lock out wordt zwaarder en de nadruk komt op de triceps te liggen. De meest gebruikelijke setup bij het bankdrukken met bands, is door gebruik te maken van de band pegs in het power rack. 

Pull up onder de knie krijgen

Oefeningen lichter maken kan perfect met de Power bands. Vooral als je net begint met krachttraining is dit zeer handig. De Power band wordt voornamelijk gebruikt bij de pull-ups, een oefening om jezelf op te trekken. De power band moet op een los om de optrekstang, waar je daarna op de band gaat staan. De veerkracht van de power band zal je gedeeltelijk omhoog helpen. Ze noemen dit ook wel een 'assisted  pull-up'. 

Ter vervanging van machines of dumbbells

Als je niet kan trainen of het materiaal niet wilt aanschaffen kan je met een powerband toch even vooruit. De powerbands bieden weerstand en zijn dus ook perfect geschikt voor een lichte training. Je kan bijvoorbeeld biceps curls doen door met je voet in de band te staan. 

Power bands met hoge weerstandsniveau's. De weerstandsbanden zijn ideaal voor dynamische krachttraining zonder gewichten. Ook te gebruiken voor:-Krachttraining
  • Behendigheidstraining
  • Snelheidstraining
  • Ondersteuningstraining, zoals hulp bij pull ups
  • Rek en strek oefeningen
  • Revalidatie

 

Heb je inspiratie nodig voor oefeningen met de Power band? Bekijk dan onderstaand filmpje!

Vragen over de Muscle Power Power band?

Als je nog vragen hebt over welke power band het beste bij jou past kun je altijd bellen of een e-mail sturen naar [email protected].