Crossfit Rigs Informatie

 

Op zoek naar een Crossfit rig?


Dan ben je bij Muscle Power aan het goede adres! Een Crossfit rig is perfect om zoveel mogelijk uit een ruimte te benutten. En voor een Crossfit rig training hebben de rigs alles in huis. Crossfit rigs geven je de optimale workout-ruimte met de mogelijkheid tot functioneel trainen en veel Crossfit oefeningen. Het is bij Muscle Power zelfs mogelijk om een rig speciaal op maat te laten ontwerpen zodat het precies aan jouw eisen voldoet. Klik hier voor outdoor-projecten die wij uitgevoerd hebben.

Vraag je je misschien af of het de investering waard is? Laten we eens kijken naar de voordelen van een rig en de verschillende mogelijkheden.


De rig kwaliteit


Onze Crossfit rigs zijn van hoge kwaliteit en worden geproduceerd in Nederland. De rigs die in de webshop staan zijn voorbeeldmodellen, deze modellen kunnen zo overgenomen worden of worden speciaal aangepast naar jouw wens.

Hiervoor wordt een speciaal, op maat gemaakte, 3D tekening gemaakt. Als alles is goedgekeurd wordt de productie van het rig gestart.

Het Crossfit rig is afgewerkt met een Kathodische Tauch Lackierung lak (KTL). Dit is een elektrostatisch verfproces waarbij het te verven deel in een vloeistofbad wordt ondergedompeld. Voor de grepen wordt aangeraden om een fijn korrelstructuurverf te gebruiken i.v.m. de grip.

Het is ook mogelijk de Crossfit rigs te voorzien van een poedercoating met fijnstructuur. Hierdoor verlies je geen grip met de onderdelen van het rek. Dit is een wat fijne korrel die prettig aanvoelt tijdens de oefeningen.

 

Op het plaatje links zie je het stalen kokerprofiel van de rigs. Ze hebben de volgende specificaties:

  • 6x6 cm kokerprofiel
  • 4 mm wanddikte
  • M12 hardware (het materiaal waarmee je de onderdelen bevestigt.)

 

 

 


Rigs die vrijstaan in de ruimte


Er zijn verschillende soorten Crossfit rigs, op deze pagina zijn de losstaande varianten te zien. Doordat een losstaand model niet tegen de muur staat, kan het rig aan alle kanten gebruikt worden om oefeningen uit te voeren.

De Crossfit rigs zijn in alle maten te krijgen, van een kleine rig voor één persoon tot een enorme rig waarbij je met tien mensen tegelijk in kan trainen. Door onze jaren lange ervaring hebben we ons aanbod steeds verder kunnen ontwikkelen, waarbij de resultaten talloze opties bieden voor een Crossfit Rig.


Wand rigs voor kleinere ruimtes


Door uw Crossfit opstelling aan de muur te bevestigen, kunt u veel ruimte besparen. U hoeft zich namelijk geen zorgen te maken over een ruimte die groot genoeg is voor de hele opstelling. Bovendien kan het stabieler zijn wanneer het aan een muur is bevestigd.

Daarom zijn deze Crossfit rigs speciaal ontworpen om aan een muur te worden bevestigd. Ideaal voor een kleine ruimte. Doordat wij alles zelf in handen hebben kunnen wij dus het perfecte Crossfit Rig voor jou maken.


Crossfit rigs voor buiten


Outdoor Crossfit opstellingen moeten gemaakt zijn van hoogwaardige, weerbestendige materialen om de elementen te kunnen weerstaan en een veilige trainingsomgeving te bieden.

Daarom zijn de crossfit rigs ook in een 'buiten-uitvoering' leverbaar. Dit kan door een speciale coatingslaag aan te brengen. Deze optie wordt als extra berekend op de totale prijs van de opstelling.


De aanpasbaarheid van een rig


Crossfit rigs kunnen worden aangepast voor specifieke oefeningen door hulpstukken toe te voegen of te verwijderen. Zo kan bijvoorbeeld een wall-ball target aan de rig worden toegevoegd om het makkelijker te maken wall-balls correct uit te voeren. Daarnaast kan een ringtoren worden toegevoegd om meer uitdagende workouts te bieden.

Ook kan de rig worden uitgebreid met losse elementen. Je kunt o.a. kiezen voor de volgende onderdelen:


De montagestappen om het rig zelf plaatsen:

Informatie over garantie, onderhoud en speciale coating 'zoute/vervuilde gebieden':

 


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over Crossfit rigs? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als crossfitter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 of stuur een mail door hier te klikken.