Interval Timers

Met deze timers kun je eenvoudig en nauwkeurig je trainingstijden en rustperiodes instellen, waardoor je je workouts effectiever kunt plannen en je prestaties kunt verbeteren. Of je nu bezig bent met HIIT-trainingen, circuittrainingen of intervaltrainingen, onze intervaltimers bieden de functionaliteit die je nodig hebt om je training op schema te houden. Dankzij hun gebruiksvriendelijke ontwerp en duidelijke display zijn ze gemakkelijk in gebruik, zelfs tijdens intense workouts. Verbeter je trainingsroutine en behaal betere resultaten met de intervaltimers van Muscle Power.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Interval trainer


Secondes maken het verschil, het kan bepalen of jij je wedstrijd of doel haalt of niet. Een interval timer mag daarom niet ontbreken als jij je trainingen wilt optimaliseren en het beste uit jezelf wilt halen. Door middel van HIIT (high intensity interval training) in combinatie met de de interval timers vergroot jij je uithoudingsvermogen en conditie en wordt je verbranding zeer hoog. Onderzoek heeft aangetoond dat interval training zorgt voor een hogere verbranding dan een training op normale intensiteit. Deze sprint sessies kunnen variëren van 15-30 min. Hierbij heb je persiode van hoge intensiteit en lage intensiteit. Deze vorm van trainen is overal toepasbaar, zowel binnen als buiten de sportschool. 

Een interval training zorgt voor snelle en meetbare resultaten. Je conditie verbetert al binnen 2 weken significant. Daarnaast is het efficiënt omdat je minder tijd kwijt bent aan je training dan bij een traditionele vorm van cardio. Naast de eerder genoemde voordelen mag er één belangrijk voordeel niet ontbreken en dat is dat er geen gewenning optreed, belangrijk hierbij wel is dat je varieërt in oefeningen en duur van de intervallen. 

Ben je beginner? Ga dan niet te snel en werk met bijvoorbeeld intervallen van 30 seconde sprint en 60 seconde rust en doe dit een kwartier. Bouw de duur en intensiteit op en houdt het bij 1 of 2 trainingen in de week als beginner. Vraag advies aan je trainer of lees er meer over op het internet, interval training is wat blessuregevoeliger dan traditionele cardio. 

* Vereist: AAA-batterijen 


Wat zijn de voordelen van een interval timer?


  1. Accuraat je doelen behalen en trainingen optimaliseren.
  2. 25 verschillende intervallen.
  3. LCD-scherm voor een duidelijke weergave
  4. Alarm kan door middel van een piep, trilling of beide.
  5. Water en scholbestendig
  6. 1 jaar garantie

Sportschool gebruik


Voor sportscholen raden wij de MP1230 aan, deze timer duidelijk is duidelijk door de grote weergave, er is ruimte voor 9 programma's en kunnen ingesteld worden zoals jij dat wilt. Deze interval timer kun je ook gebruiken als klok en wordt geleverd met een afstandsbediening en handleiding. Deze interval timer werkt niet via batterijen, het is daarom van belang om een stopcontact in de buurt te hebben.

Meer weten over Interval training? Bekijk dan de video van Marije van Fitter Nederland:


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over interval timers? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als sporter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl.