5 Artikel(en)

per pagina

5 Artikel(en)

per pagina

trainen met een interval trainer.

Een interval training zorgt voor snelle en meetbare resultaten. Je conditie verbetert al binnen 2 weken significant. Daarnaast is het efficiënt omdat je minder tijd kwijt bent aan je training dan bij een traditionele vorm van cardio. Naast de eerder genoemde voordelen mag er één belangrijk voordeel niet ontbreken en dat is dat er geen gewenning optreed, belangrijk hierbij wel is dat je varieërt in oefeningen en duur van de intervallen. 

Ben je beginner? Ga dan niet te snel en werk met bijvoorbeeld intervallen van 30 seconde sprint en 60 seconde rust en doe dit een kwartier. Bouw de duur en intensiteit op en houdt het bij 1 of 2 trainingen in de week als beginner. Vraag advies aan je trainer of lees er meer over op het internet, interval training is wat blessuregevoeliger dan traditionele cardio. 

Wat zijn de voordelen van een interval timer?

  1. Accuraat je doelen behalen en trainingen optimaliseren.
  2. 25 verschillende intervallen.
  3. LCD-scherm voor een duidelijke weergave
  4. Alarm kan door middel van een piep, trilling of beide.
  5. Water en scholbestendig
  6. 1 jaar garantie

Vereist: AAA-batterijen 

Interval trainers voor thuis en privé gebruik.

Voor thuis of privé gebruik zijn de volgende interval trainers ideaal. Je kunt tot 25 verschillen intervallen instellen en beide zijn water en schokbestendig. Uiteraard zijn deze voor allerlei sporten te gebruiken.

Sportschool gebruik

Voor sportscholen raden wij de MP1230 aan, deze timer duidelijk is duidelijk door de grote weergave, er is ruimte voor 9 programma's en kunnen ingesteld worden zoals jij dat wilt. Deze interval timer kun je ook gebruiken als klok en wordt geleverd met een afstandsbediening en handleiding. Deze interval timer werkt niet via batterijen, het is daarom van belang om een stopcontact in de buurt te hebben.

  • MP1230 Interval Timer 6-Digit (momenteel uitverkocht, wordt eind februari weer verwacht

 

Meer weten over Interval training, bekijk dan de video van Marije van Fitter Nederland.