Fitness Steps

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Trainen met een fitness step of aerobic step? Dan ben je bij Muscle Power aan het goede adres, wij hebben steps van hoge kwaliteit! Met een fitness step is het mogelijk om binnen een korte tijd honderden calorieën te verbranden door een effectieve training. 

Aerobic step

Met een aerobic step is het mogelijk om kracht- en cardiotraining te combineren, zo train je meerdere spiergroepen met een work-out zoals je beenspieren, bilspieren en buikspieren. Hierdoor is een fitness step de ideale manier om in vorm te blijven en conditie op te bouwen. De step kan gebruikt worden in de sportschool maar is ook perfect voor thuisgebruik.

Tips bij het steppen:

Bij het steppen zijn er een aantal dingen belangrijk om aan te houden, om zo nog effectiever te kunnen trainen en calorieën te verbranden. Begin voordat je gaat steppen altijd met een goede warming-up, zodat je spieren soepel zijn en klaar om een explosieve training uit te voeren op de fitness step. Wanneer je een intensieve training op de fitness step gaat uitvoeren, is het belangrijk om van te voren voldoende te drinken. Opstappen zonder hup van het achterste been (standbeen), zodat er geen rust moment gecreëerd wordt. Probeer tijdens het steppen de gehele voet te gebruiken bij het omlaag en omhoog gaan (Niet op je tenen gaan staan). Je been langzaam laten zakken om zo de quadriceps harder aan het werk te zetten. Om je spieren langzaam tot rust te laten komen is een cooling down goed om na de step training te doen.