Clubbells

Clubbells, ook wel bekend als Indian clubs, zijn perfect voor functionele training en het verbeteren van de mobiliteit, stabiliteit en kracht van je hele lichaam. Met verschillende gewichten beschikbaar, kun je de intensiteit van je workouts aanpassen en nieuwe uitdagingen aangaan. Investeer in je fitnessroutine met de clubbells van Muscle Power en bereik nieuwe hoogtes in je training!

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Nieuw
  2. Nieuw
  3. Nieuw
  4. Nieuw
  5. Nieuw
  6. Nieuw
per pagina

"Indian" clubbells


Clubbells zijn een geweldige manier om wat afwisseling toe te voegen aan je trainingsroutine. Deze gewichten hebben de vorm van haringen, en worden vooral gebruikt voor zwaaibewegingen. Ze kunnen helpen om kracht, coördinatie en rompstabiliteit op te bouwen.

Deze gewichten hebben een erg oude oorsprong en hebben nu een moderne draai gekregen onder de naam clubbells.

In de wereld van functionele training worden voortdurend nieuwe innovatieve manieren van trainen ontdekt, zo ook deze kegelvormige gewichten die je kunnen helpen je trainingen te mixen en betere resultaten te bereiken.

Zoals met alles waren veel mensen aanvankelijk wat terughoudend over deze trainingshulpmiddelen, net zoals wij jaren geleden herinneren over kettlebells.

Maar wij van Muscle Power waren direct verkocht aan deze nieuwe manier van trainen en de leuke uitdaging die de clubbells bieden.

Maar even een stap terug naar de historie van de Indian clubbells.


Wat is nou de oorsprong van deze Indian clubbells?


Het verhaal gaat dat ze zijn ontstaan uit de behoefte om kracht en uithoudingsvermogen te trainen bij Indiase soldaten in de 18e eeuw. Deze gewichten werden gebruikt voor swingende bewegingen die de ruwe kracht en het vermogen van deze soldaten zouden helpen ontwikkelen.

Vandaag de dag is het duidelijk dat clubbells meer zijn dan zomaar een fitnessapparaat. Ze kan helpen kracht, coördinatie en rompstabiliteit op te bouwen.

Dus als je op zoek bent naar een leuke en uitdagende training die zeker wat afwisseling toevoegt aan je trainingsroutine, dan zijn clubbells zeker de moeite waard! Variatie is tenslotte het kruid van het leven!

Vaak krijgen wij de vragen:

  • Welke gewichten clubbells zijn er?
  • Waar zijn clubbells van gemaakt?
  • Wat maakt de training nou zo goed?
  • Zijn clubbells goed voor schouderherstel?

Welke gewichten clubbells zijn er?

Clubbells zijn er in ons assortiment in 2,5kg, 5kg, 7,5kg 10kg en 12kg. En zijn een perfecte aanvulling op je krachttraining work-out. wij raden aan om licht te beginnen en zo op te bouwen. Want het is uitdagender dan je zou denken.

Waar zijn clubbells van gemaakt?

Deze kegelvormige gewichten zijn gemaakt van staal. Zo zijn ze duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Wat ze bestand maakt tegen de ontberingen van zelfs de meest intensieve trainingen.

Wat maakt de training met clubbells nou zo goed?

Het unieke ontwerp van clubbells maakt ze perfect voor een breed scala aan oefeningen en bewegingen. Ze zijn geweldig voor het opbouwen van kracht, het verbeteren van de coördinatie en het verbeteren van de rompstabiliteit. En ze bieden ook een uitstekende manier om wat afwisseling toe te voegen aan je work-out.

Bijvoorbeeld de schouderspieren kunnen worden versterkt door te trainen met clubbells. Dit type training is goed voor de algehele kracht en de mobiliteit van de schouder.

Gripsterkte is belangrijk bij het zwaaien en bewegen van een clubbell, omdat je die voortdurend moet vasthouden. Dit resulteert in sterkere hand- en onderarmspieren, wat leidt tot een betere grijpkracht.

Overall wordt je dus opnieuw uitgedaagd en zullen daardoor de fysieke prestaties opnieuw toenemen.

Zijn clubbells goed voor schouderherstel?

Niet geheel onbelangrijk is het vergroten van de schouder mobiliteit doormiddel van Pahlavandle. Want een sterke schouder zorgt ervoor dat alle bewegingen van het bovenlichaam optimaal zijn.

Clubbells zijn een uitstekende manier om verschillende spiergroepen in je schouders aan te pakken, waardoor je de algemene mobiliteit en flexibiliteit kunt verbeteren. En dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met een beperkt bewegingsbereik of herstellende van een blessure.

Wil je deze training toevoegen aan je workout schema?

De trainingen met clubbells zijn uitdagend, zelfs met de lichtste clubbells, zolang je maar de goede oefeningen doet. Door de vele mogelijkheden zijn de workouts ook afwisselend en bieden altijd nieuwe mogelijkheden. Ideaal om vanaf jouw niveau aan de slag te gaan, uiteraard met het gewenste resultaat.

 

Bekijk hier hoe Rob Floris de Macebell en het dicht daarop lijkende de Clubbell gebruikt.

 


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over clubbells? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als sporter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl