Medicijnballen

Medicijnballen

De medicijn bal, medicine ball, is een belangrijk onderdeel van de workout van bijna alle sporters. De medicine ball speelt in de crossfit ook een grote rol. Met de medicine ball train je, je core strength en dan vooral de borst-, arm- en beenspieren. Ook wordt de medicine ball gebruikt door atleten die herstellen van een blessure. 
 
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Bij Muscle Power vind je natuurlijk de medicine ball die jij nodig hebt. Hier vind je een brede selectie medicine ballen. Wil jij een medicine ball of een medicine ball set kopen? Om je te helpen worden de verschillende medicine ballen kort toegelicht.
 
naast de standaard medicine ball zijn er meerdere uitvoeringen. De standaard medicine ball is ook verkrijgbaar van het huismerk Muscle Power. De Muscle Power medicine ballen zijn natuurlijk van uitstekende kwaliteit. Naast de medicine ballen die je vindt op deze pagina is er ook nog de speciale crossfit ball
 

De medicine ball met handgrepen:

De medicine ball met handgrepen maakt oefeningen waar je de medicine ball met één hand moet vastpakken net wat makkelijker. Daarnaast worden gewrichten minder zwaar belast dankzij de handgrepen. Deze medicine ball is ideaal voor sportscholen en personal trainers. 
 

De medicine ''Tornado'' ball:

Deze medicine ballen hebben een touw dat door het midden van de bal loopt. Deze medicine ball is gemaakt voor ritmische stabilisatie-oefeningen, zowel staand als zittend. 
 

De soft medicine ball:

De soft ball is een medicine ball die, zoals de naam al zegt, zacht is. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk worden vastgepakt zonder dat er handvaten aan zitten waardoor het geen ronde bal meer is. De reebok soft medicine ball, die je vindt op Muscle Power.nl heeft altijd dezelfde diameter, ongeacht het gewicht van de bal.
 

De medicine ball rebounder:

Deze trampoline kan in verschillende standen worden gezet. De medicine ball rebounder wordt gebruikt voor oefeningen waar de medicine ball tegen de trampoline wordt aangegooid en weer terugveert en moet worden opgevangen. 
 
Wist je dat?
De Medicine ball werd bijna 3000 jaar geleden al gebruikt door Perzische worstelaars. De medicine ball was toen nog een maag van een dier gevuld met zand. Later werd de medicine ball ook door de grieken gebruikt. De bekende physicus Hippocrates vulde dieren huiden met zand om medicine balls te maken en gebruikte deze ballen voor zijn blessure herstel training. Zijn patienten moesten de medicine ball naar elkaar toe gooien.