Foamrollers

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De foamroller


Je ziet het steeds meer verschijnen in sportscholen en homegym's. Een foamroller is meestal cilindervormig. Een foamroller is vrij nieuwe massage techniek en wordt vaak toegepast door sporters. Wij hebben foamrollers in het assortiment met een glad oppervlak of met een reliëf in verschillende hardheden. Hoe zachter het foam, hoe ‘aangenamer’ het gebruik hiervan is. 


Maar wat is nu de functie van een foamroller?


Een foamroller is onmisbaar voor een sporter of atleet. Als je veel Crossfit trainingen uitvoert is het belangrijk om de foamroller te gebruiken omdat het zorgt voor een betere flexibiliteit, mobiliteit en met name een betere lichaamshouding. Een foamroller is voor iedereen te gebruiken die graag zijn of haar mobiliteit, flexibiliteit en lichaamshouding wilt verbeteren.

Een foam roller zorgt er voor dat knopen en verklevingen in je spieren verwijderd worden, daarnaast zorgt het voor een betere doorbloeding van de spieren. Dit is de reden dat de vaste en stijve spieren los zullen komen waardoor de mobiliteit en flexibiliteit van het lichaam beter worden. Naast dat het zorgt voor een betere doorbloeding zorgt een foam roller er voor dat de kans op blessures aanzienlijk kleiner worden en de sportprestaties verbeteren. Een foam roller kan je gebruiken zowel voor als na een training.


Wanneer gebruik je een foamroller?


Er zijn een aantal belangrijke momenten wanneer je een foamroller kan gebruiken:

  1. De warming up: om een volledige 'range of motion' te kunnen behalen is het belangrijk je spieren goed los te maken.
  2. Tijdens de training:
  3. Cooling down: als je minder spierpijn wilt hebben na je training kun je de foam roller gebruiken. Dit zorgt voor dat de spieren sneller herstellen. 
  4. Spierpijn: Spieren kunnen meer zuurstof opnemen omdat het bloed beter gaat stromen. Hierdoor herstellen de spieren sneller en wordt je spierpijn minder. Helemaal krijg je de spierpijn uiteraard niet weg.

Een foamroller heeft zoals je gelezen hebt veel voordelen. Het is belangrijk om je rust te pakken tijdens de trainingen. Tijdens rustdagen is foamrollen goed voor het herstel omdat het o.a. de bloedsomloopt verbeterd. Een actieve hersteltraining voor actieve rust is zeer effectief. Op deze wijze bereid je het lichaam weer voor op de volgende training. Door de foamroller zorg je er voor dat je beter presteert! 

Het gebruik van de foamroller zal op het begin even wennen zijn, vaak is het onduidelijk welke oefeningen je kan doen met een foamroller. Er zullen ook momenten zijn dat het minder prettig aanvoelt. Op het begin is het waarschijnlijk pijnlijk maar uiteindelijk heb je er profijt van hebben. Na enkele weken voelt het al als een routine en zal het gebruik van de foamroller aangenamer zijn. Des te aangenamer het voelt, des te hoger is de kwaliteit van de spieren.


Een foamroller gebruiken tegen spierpijn


Het antwoordt kun je misschien al raden, foamrollen!  Spierpijn kan zeer onprettig zijn, maar toch is het ook een nuttig teken. Het is een teken van overbelasting. Na de training is het verstandig om de doorbloeding te bevorderen zodat alle voedingsmiddelen direct naar de spieren kunnen. Het stijf laten worden van de spieren is geen goed idee, foamrollen is hierbij een goede optie. 

Bekijk hieronder een filmpje over het gebruik van de foamroller:


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over foamrollers? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als sporter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl