Powerband

Powerbands, ook wel weerstandsbanden genoemd, zijn elastische banden die worden gebruikt om weerstand toe te voegen aan diverse oefeningen. Deze banden zijn verkrijgbaar in verschillende weerstandsniveaus en kunnen worden gebruikt om de intensiteit van trainingen te verhogen, kracht op te bouwen en spieren te versterken. Power bands zijn veelzijdige trainingshulpmiddelen die gebruikt worden in diverse fitnessroutines, variërend van mobiliteitsoefeningen tot zware krachttraining.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

23 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een powerband koop je bij Muscle Power

Powerbands hebben heel veel voordelen. De powerband kan worden gebruikt om een oefening lichter te maken (bijv. pull ups). Maar wordt ook gebruikt om zware krachtoefeningen mee te doen. De powerband zorgt voor dusdanig veel weerstand dat wanneer je er een oefening mee doet je constant inspanning moet leveren. Powerbands zijn een goede toevoeging aan een workout en kunnen ook gebruikt worden bij de revalidatie van arm- of beenspieren. 

Powerband oefeningen

Na het voltooien van de powerband-oefeningen kan de weerstandsband eenvoudig worden opgeborgen. Powerbands zijn geschikt voor zowel lichte als zware oefeningen. Met slechts één band is een volledige workout mogelijk, waarbij alle spiergroepen worden aangesproken. Een handig voordeel is dat de power fitness banden een grote lus hebben, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden bevestigd aan armen, benen en enkels. De weerstand van de powerbands neemt toe naarmate het elastiek wordt uitgerekt, wat zorgt voor een progressieve weerstandstraining. Power bands vergroten het bereik en de kracht in het lichaam en kunnen ook gebruikt worden om bepaalde oefeningen te vereenvoudigen.

Welke powerband kopen?

Als je twijfelt over welke powerband je moet kopen, overweeg dan je trainingsdoelen en huidige fitnessniveau. Powerbands variëren van extra licht tot super zwaar, dus kies degene die het beste past bij jouw behoeften. Beginners kunnen starten met een lichtere weerstand en geleidelijk naar een zwaardere band gaan naarmate ze sterker worden. Meer gevorderde sporters kunnen profiteren van de weerstand van zwaardere bands voor een intensievere training. Het belangrijkste is om een band te kiezen die je uitdaagt, maar waarmee je ook veilig kunt trainen.

Lichte powerband

De lichte weerstand power bands zijn geschikt als je zelf al veel pull ups kunt, maar nét wat extra hulp nodig hebt om die laatste set door te komen. De power band fitness licht is het meest veelzijdige, doordat het ook geschikt is voor revalidatie of fysiotherapie. Het medium fitness elastiek is geschikt voor power band fitness wanneer je zelf al een paar pull ups kunt, maar na een aantal echt vastloopt. Het fitness elastiek is vrij sterk en kan je helpen om bijvoorbeeld sets van 12 pull ups te maken, terwijl je er zonder elastiek maar 5 kunt.

Medium powerband

De medium weerstanden power bands zijn voor de meeste mensen te stug om schouders of biceps te trainen. Door zijn hogere kracht zijn deze powerband oefeningen wel geschikter om de benen en rug te trainen of om te gebruiken.

Heavy powerband

De zware power bands zijn geschikt voor wanneer je zelf weinig tot geen pull ups kunt en veel hulp nodig hebt. De zware power band fitness helpt je omhoog, zodat je toch volle sets pullups kunt maken en in je eigen tempo kunt werken naar een elastiek met lagere weerstand om je te helpen bij de powerbands oefening. De zware powerband is minder geschikt om schouders of biceps te trainen, tenzij je zeer gevorderd bent en echt aan spieropbouw wilt werken. Maar dit is behoorlijk zwaar. Doordat het fitness elastiek een hoge elastische kracht levert, kun je je focussen op techniek in plaats van kracht en zo sneller in de juiste beweging komen. De zware powerbands zijn ook erg geschikt om de benen en rug te trainen.