Squat en Half Racks

Deze robuuste krachtapparatuur is speciaal ontworpen om je te helpen bij het bereiken van optimale squat- en halteroefeningen. Met een stevige constructie en een scala aan trainingsmogelijkheden bieden onze Squat en Half Racks de perfecte combinatie van stabiliteit, veiligheid en functionaliteit. Optimaliseer je squattechniek, vergroot je kracht en bouw indrukwekkende spieren op. Ontdek de kracht en veelzijdigheid van de Squat en Half Racks van Muscle Power en geef je trainingssessies een enorme boost!

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Nieuw
  2. Dutch Product
  3. Dutch Product
  4. Dutch Product
per pagina

Waarom is squatten zo belangrijk?


Squats is een compound oefening waarvan je veel voordeel hebt als je hem goed uitvoert. Met de squats train je een groot gedeelte van je lichaam. Daarnaast gebruik je je onderlichaam bij andere oefeningen zoals bijvoorbeeld de deadlift. De kracht in je benen is daarom enorm belangrijk. Compound oefeningen maken, doordat je meerdere spiergroepen tegelijk aanpakt. Een natuurlijk voordeel waar je hele lichaam hier baat van heeft. De squat toch wel gezien als één van de zwaarste oefeningen.


Power Racks


Met de rekken van Muscle Power verbeter jij je pr's. Je kunt in de Powercage de belangrijkste compound oefeningen uitvoeren, en zo behaal jij je doelen in no-time. En er zijn tal van mogelijkheden.

Dus...

Ben jij klaar voor het echte werk, wil jij zwaarder trainen dan ooit tevoren, of wil jij jezelf tot het uiterste pushen? Dan is een power rack in de gym of homegym voor jou een must.


Half Racks


Wanneer je op zoek bent naar een half rack van top kwaliteit ben je bij Muscle Power aan het goede adres. Een half rack is ideaal te gebruiken in kleinere ruimtes om de juiste krachttraining uit te voeren. De half racks zijn erg stabiel en zijn hierdoor zwaar belastbaar.


Squat steunen


Een squat rek voorkomt gevaarlijke situaties mocht uzelf of uw cliënt de stang niet meer kunnen houden. Naast de beenoefeningen is een Squat rack uiterst geschikt voor krachtoefeningen zoals: squats, bankdrukken, schouderdrukken, calf raises, lunges, deadlifts, upright rows en nog veel meer.

Veel verkochte squat rekken zijn:

MP2753 Squat stand

MP2765 Basic squat rack

Zoek je een uitgebreid rek voor diverse doeleinden, dan adviseren we je de:

MP2391 Mult-Functioneel Squat rack


Hoe voer je een squat uit?


Hieronder zullen we je een aantal tips geven voor het uitvoeren van de Squat.

  • Tip 1: Doe een korte warming up, loop een stukje de trap op en af, ga even touwspringen etc.
  • Tip 2: Rekken en strekken, gebruik een bankje of een powerband om je beenspieren te rekken.
  • Tip 3: De belangrijkste tip, zorg voor een goede techniek! Laat bij de uitvoering van de squat een deskundig iemand meekijken. Als je de techniek onder de knie hebt begin dan met het verhogen van het gewicht/herhalingen
  • Tip 4: De uitgangspositie van de squat (kort): Zorg voor een rechte rug, billen naar achteren, dijen horitzontaal met de vloer, knieën boven je enkels en niet voorbij je tenen. 

Hieronder vind je een video over de uitvoering van de Squat.


Het juiste Squat Rack voor jou:


Hier vind je onze gevarieerde selectie squat racks. Bij een squat rack is het belangrijk dat je kijkt naar wat jij verwacht van het squat rack. Zo hebben we de uitgebreide 'squat rack kooien' of het simpele in hoogte verstelbare squat rack. Erg handig is het inklapbare squat rack. Dit model kun je aan de muur vastmaken, in- en uitklappen en naast squats zit er ook een pull-up bar aan vast. Vooral even dit squat rack checken dus!

Een echte gym heeft een squat rack en mag ook niet ontbreken: 


Power Rack 


In combinatie met halterstangengewichten en banken kun je veel oefeningen uitvoeren en je hele lichaam goed trainen. Voorbeelden van oefeningen die mogelijk zijn, de squat, bench press, military press, shrugs en nog veel meer! Als je alleen traint is een power rack of powercage een goede uitkomst, een spotter is niet meer nodig omdat de stang in alle tijden wordt opgevangen. 

Wat zijn de voordelen van een Power rack?

- Geen zorgen meer om de stang te laten vallen.

- Geen spotter nodig, Alleen trainen is dan veiliger, de stang wordt opgevangen door een ander stuk staal in plaats van op jou.

- Verbreek je pr's, Die extra 5 kg proberen om je record te verbeteren?  Dat kan nu. Doordat een power cage veilig aanvoelt krijg je meer zelfvertrouwen om zwaarder te trainen.


Waar let je op bij de aanschaf van een power rack?


Belastbaarheid: Wat is de maximale belastbaarheid van het rek. Hoe hoger de belastbaarheid, hoe steviger en stabieler het rek is.

Type safety bar: Deze bar zorgt er voor dat je veilig kan trainen. Is de bar stevig genoeg is om het gewicht te kunnen houden. Je hebt daarin 3 type's: Een losse staaf (lage belastbaarheid), een dwarsbalk en safety straps. Als je voor zwaar gaat, schaf dan een power cage aan met een dwarsbalk of safety straps. Dat is voor jouw eigen veiligheid. Muscle Power werkt met dwarsbalken omdat die een hoge belastbaarheid hebben.

Afmetingen: Niet onbelangrijk, wat zijn de afmetingen van het rek, en vooral ook de hoogte? Je wilt natuurlijk niet dat je met je hoofd boven het rek uitkomt. Bij onze rekken hoef je je daar geen zorgen over te maken. Of je moet langer dan 2.05m. Neem dan contact met ons op om maatwerk te bespreken :)

Optrekstang:  Bijna alle powercages gebruiken een bovenbalk als optrekstang, handig voor oefeningen zoals pull-ups en chin-up. 

De crossfit stations/Rigs voor buiten gebruik

- Crossfit Stations/Rigs kunnen zowel voor buiten als voor binnen worden geplaatst.
- Crossfit Stations kunnen (gedeeltelijk) in een kleur worden geleverd.


Wat kun je van ons verwachten?


- Onze stations zijn een Nederlands product.
- Wij ontwerpen het Crossfit station voordat wij het gaan produceren, zodat jij van te voren precies weet wat je krijgt.
- Elk station/rig wordt apart gemaakt. Hou dus rekening met een levertijd.
- Uiteraard vind je op Muscle-Power.nl ook alle equipment om Crossfit Station mee te vullen.

In de toekomst aan te passen:
Je kunt het crossfitstation in de toekomst altijd aanpassen. Zo kan je er nieuwe onderdelen opzetten, alle losse onderdelen die je vindt op Muscle-Power.nl zijn gemakkelijk op het Crossfit Station te monteren. Je kunt er ook voor kiezen om het Crossfit station uit te breiden, wanneer je behoefte hebt aan een groter station. 

Heel veel mogelijkheden:
Er is ontzettend veel mogelijk! Zo kun je o.a. kiezen uit de volgende onderdelen voor jou Crossfit station:


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over squat- en powerracks? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als sporter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl