Balanstrainers

Deze veelzijdige trainingshulpmiddelen dagen je evenwichtsgevoel uit en helpen je bij het ontwikkelen van een sterke en stabiele basis. Of je nu thuis traint of in de sportschool, balanstrainers bieden talloze mogelijkheden om je functionele kracht en coördinatie te verbeteren. 

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Balanstrainers 


Een balanstrainer is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om het evenwichtsgevoel te verbeteren en de kernspieren te versterken. Het apparaat bestaat meestal uit een platform met een instabiel oppervlak dat kan wiebelen, draaien of kantelen.

Door op het platform te staan of te zitten en de bewegingen van het apparaat te controleren, moet het lichaam verschillende spiergroepen aanspannen om het evenwicht te bewaren. Dit kan helpen bij het verbeteren van de proprioceptie, coördinatie en stabiliteit.

Balanstrainers worden vaak gebruikt door fysiotherapeuten om te helpen bij de revalidatie van patiënten na een blessure of operatie. Door het gebruik van een balanstrainer kan de patiënt geleidelijk zijn of haar evenwichtsgevoel en kracht herwinnen en weer normale activiteiten uitvoeren. Bovendien kan het gebruik van een balanstrainer helpen bij het voorkomen van blessures en het verbeteren van de fysieke prestaties van atleten en sporters.

Deze balanstrainers stimuleren de bloedsomloop. Ze zijn ook een goed hulpmiddel voor flexibiliteits- en stabiliteitsoefeningen, maar ook om motorische vaardigheden te verbeteren en de bewegingsmogelijkheden van je enkel te vergroten.


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over paralletes? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als crossfitter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl