Crossfit Vloeren

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Dutch Product
 2. Dutch Product
 3. Dutch Product
 4. Aanbieding
 5. Dutch Product
 6. Dutch Product
 7. Dutch Product
 8. Dutch Product
 9. Nieuw
  Dutch Product
per pagina

Waarom is een fitnessvloer belangrijk?


Een goede fitnessvloer wordt gewaardeerd door jouw sporters. Als je de verkeerde fitnessvloer legt, heb je er veel last van. Zo simpel is het eigenlijk. En dan niet te spreken over beschadiging van apparatuur en ondervloeren. Daarbij is een goede fitnessvloer ook veilig.

Er zijn vier redenen om een goede vloer in jouw gym te leggen:

 1. Ten eerste moet een fitnessvloer sterk en duurzaam zijn om op te oefenen met zware apparatuur en moet het de toestellen ondersteunen. De vloer kan in verschillende diktes geleverd worden. Over het algemeen geldt hoe dikker hoe beter, en dus sterker en taaier de vloer zal zijn.
 2. Een ander voordeel van het leggen van een fitnessvloer is dat je er voldoende grip door krijgt bij de training. Dit voorkomt onnodig letsel en blessures omdat toestellen en apparatuur stabieler staan.
 3. Ten slotte is er het hygiënevoordeel van de fitnessvloeren. In de gym wordt gezweet. Ondanks de aandacht van de leden, zal zweet onvermijdelijk op de toestellen en de vloer terechtkomen. Een gemakkelijk te reinigen vloer heeft dan ook duidelijke hygiënevoordelen voor gebruikers en voor jou.
 4. De uitstraling van de gym wordt professioneler.

Onder de artikelen kun je meer over de verschillende mogelijkheden lezen.

Jouw sportschoolvloer heeft veel te verduren, door:

 • Zware apparatuur
 • Intensief gebruik
 • Temperatuurschommelingen
 • Trillingen en lawaai
 • Variërende luchtvochtigheid
 • Zweet, morsen, snot, bloed, vuil, stof, stank en bacteriën

Welk type sportvloer is voor jouw gym geschikt?

Je kunt overal één type vloer leggen, of je kunt mixen met verschillende vloeren voor verschillende zones.

Hoe je jouw fitnessvloer kiest uit de verschillende soorten
Het leggen van één type vloer in jouw gym is gemakkelijker. Je hoeft verder geen rekening te houden met de indeling.  De eigenschappen van elk type materiaal van de vloer is belangrijk. We noemen ze even allemaal:

Houten vloer
Een houten vloer ziet er geweldig uit, maar geeft vaak problemen in het gebruik. De houten vloer moet namelijk bestand zijn tegen het constante springen en de druk van sporters die er gebruik van maken, zonder zichtbare slijtage of schade op te lopen. De grootste schade voor een houten vloer komt door het gebruik van gewichten, waar, door het onvermijdelijk vallen,  deuken verschijnen.

Matten
Als je toch voor een uitstraling van een houtachtige vloer gaat, zou je een soort van beschermende PVC-matten moeten overwegen om onder sommige vrijstaande of draagbare machines te passen, zoals loopbanden en fietsen. Net als dikkere rubberen vloeren bieden ze grip en beschermen ze je mooie hout tegen krassen en beschadigingen.

Dans vloeren
Gyms die dans- of yogalessen aanbieden, zullen merken dat een verende vloer de beste schokabsorptie biedt voor de hoge impact van dans, Zumba, fitnesslessen, gymnastiek en vechtsporten op de grond zoals judo. Verende vloeren hebben meestal een oppervlaktelaag die ofwel laminaat of hout is met een schuimrug naast steunlatten die de vloer boven het ondervloersysteem liggen. Dit betekent dat het maximale schokabsorptie heeft, ideaal voor elke gym waar géén zware apparatuur wordt gebruikt, waardoor sportblessures verminderen.

Tracks/sporttracks/Kunstgras
Als je wilt rennen, springen of trainen met zware gewichten, dan is het gebruik van de kunstgras een must. Dankzij de demping van het kunstgras worden de gewrichten op een langere termijn ontzien, maar geeft het wel een stabiele ondergrond om op te trainen. Gewichten en daarvoor bedoelde apparaten kunnen over kunstgras glijden voor bijvoorbeeld een power sled training. Er zijn ook speciale tracks met strepen en nummer mogelijk. Informeer bij ons.

Rubberen vloeren
Een gelegde rubberen fitnessvloer heeft een aantal voordelen en het is daardoor een van de meest gebruikte vloersystemen voor gyms.

Hoe je een geschikte fitnessvloer kiest

Bij de inrichting van een nieuwe gym wordt de vloer als eerste gelegd. Als je overweegt om gymzones of aparte gebieden te maken, elk met hun eigen gebruik, dan is vooraf de indeling van zones heel belangrijk.

Houd hierbij rekening met het volgende:

 • Wat wordt in elke zone / gebied gedaan?
 • Waar komt elke zone / gebied te liggen?
 • Welk type vloermateriaal wil ik?
 • Welke apparatuur komt waar te staan?
 • Welk type sportschoolvloer is nodig?


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over Crossfit vloeren? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als crossfitter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl