Technique Plate

Technique plates, in het Nederlands 'techniek schijven', zijn gewichthefschijven die specifiek worden gebruikt om de techniek en vorm van gewichtheffen te verbeteren. Deze schijven zijn meestal gemaakt van lichter materiaal en hebben vaak een standaard diameter, waardoor beginners en atleten kunnen oefenen met de juiste bewegingen zonder zich zorgen te maken over het toevoegen van veel gewicht. Technique plates zijn handig voor het perfectioneren van lifttechnieken zonder overmatige belasting van het lichaam.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Perfecte lifting techniek.

Techniekplaten worden in CrossFit gebruikt om de techniek van een atleet te verbeteren. Door te oefenen met de techniekplaten kunnen atleten leren hoe ze efficiënter en effectiever kunnen bewegen bij het uitvoeren van CrossFit oefeningen. De voordelen van het gebruik van techniekplaten zijn een verbeterde techniek dus minder kans op blessures.

Techniekplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten. Het gewicht van de platen is niet zo belangrijk als het vermogen van de atleet om de juiste techniek te gebruiken terwijl hij ermee werkt. Op de techniek ligt echt de focus en dat is soms met licht gewicht zelfs moeilijker.

Atleten kunnen techniekplaten gebruiken om hun Snatch, Clean and Jerk en Squat vorm te verbeteren. Veel atleten vinden dat het gebruik van techniekplaten hen helpt om consistenter te blijven met hun lifts en algemene vorm.

De grote winst zit namelijk in kleine aanpassingen in de techniek.

De plates zijn geschikt voor olympische halterstangen met sleeves van 50 mm. Deze techniek plates hebben dezelfde omvang als de bumper plates en zijn geschikt voor sporters die starten met gewichtheffen en powerlifting.

Bovendien zijn ze geschikt voor Crossfit sessies waarbij je gewichtheffen combineert met atletiek en gymnastiek. De Technique Plates zijn gemaakt van HDPE, wat staat voor High Density Polyetheen, of hoge dichtheid polyetheen. Een recyclebare kunststof van hoogwaardige kwaliteit. Leverbaar in 2,5 kg en 5 kg.