Roeitrainer

Ontdek onze roeitrainers voor een complete en effectieve workout. Deze machines bieden een full-body training en helpen bij het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Met verschillende weerstandsniveaus kun je je training aanpassen aan jouw behoeften. Kies voor veelzijdigheid en resultaten met onze hoogwaardige roeitrainers.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Roeitrainers


Een roeitrainer is de ideale full-body trainer die je kracht en uithoudingsvermogen tegelijkertijd traint. In tegenstelling tot andere fitnessapparatuur wordt ongeveer 90% van de hele lichaamsspieren gebruikt met een roeitrainer. Uw been- en rugspieren worden het meest gebruikt. Tegelijkertijd versterk je je cardiovasculaire systeem.

Speciaal ontwikkelde weerstanden zoals de waterbestendigheid zorgen voor een perfecte beweging en authentiek roeien, net als op het water.

De perfecte sportuitrusting voor thuis
Een roeitrainer maakt een gezonde fitnesstraining voor het hele lichaam mogelijk zonder de gewrichten te belasten. Roeien is een van de gezondste sporten omdat het alle grote spiergroepen in het hele lichaam vereist en traint. Uithoudingsvermogen en kracht kunnen optimaal worden bevorderd. Roeien is geschikt voor jong en oud. Met onze roeimachines train je effectief je kracht en uithoudingsvermogen. De training is gemakkelijker voor de gewrichten dan joggen en efficiënter dan een crosstrainer.

Wat zijn de fysieke voordelen van regelmatige lichaamsbeweging op roeimachines?
De roeisport, oftewel roeien, combineert op een unieke wijze het trainen van kracht en uithoudingsvermogen. Bij correct bewegen profiteer je van een uiterst gezondheidsbevorderende training voor jouw hele lichaam. De beweging is geleidelijk en gebruikt de spieren op een complexe manier - ideaal dus voor het lichaam. Een juiste roeitechniek is belangrijk. Actieve roeiers zien de kenmerken en eisen van het moderne leven vervuld in hun favoriete sport: balans, coördinatie, rust, kracht, uithoudingsvermogen, teamgeest en concentratie. Het gelijktijdig trainen van uithoudingsvermogen en kracht, het versterken van het cardiovasculaire systeem en het bovengemiddelde aandeel van spiergroepen maken het roeien uniek qua gezondheid. De dynamische uitvoering van bewegingen gebruikt 90 procent van alle spieren in het lichaam. Dit betekent dat je op een roeitrainer extreem veel calorieën per uur kunt verbranden. Door de bewegende zitting gebruik je 70 procent van de beenspieren. Een ander doorslaggevend voordeel voor de lichamelijke gezondheid is het versterken van de kernspieren: een sterke rug, sterke schouders en armen en ook het versterken van de beenspieren leidt tot meer welzijn. Je profiteert van een betere houding en prestatie.

Welke spiergroepen train je?

  • Rugspieren
  • Bilspieren
  • Buikspieren
  • Beenspieren
  • Arm- en schouderspieren

Regelmatige training op jouw roeitrainer verhoogt de prestatie van je hele bewegingsapparaat.


Voor wie is een roeitrainer?


Een roeitrainer kan door iedereen worden gebruikt. Ben jij een crossfitter, recreatief sporter, vechtsporter? En wil jij je conditie naar de top brengen? Een roeitrainer is prima geschikt voor interval trainingen maar ook voor de low intensity trainingen. 

Roeitraining - hoe train ik goed?
Roeien werd vroeger gezien als een vrijetijdsbesteding voor de elite. De sport is inmiddels ook populair bij recreatieve en gezondheidssporters. Het verschil met ontspannen peddelen: de roeier zit op een beweegbare roeistoel, de zitting, en gebruikt zijn sterkste spier, de quadriceps, om kracht te ontwikkelen. Voor indoortrainingen is het fitness roeitoestel een effectief trainingsapparaat om kracht en uithoudingsvermogen te vergroten.

De roeitechniek komt overeen met beweging in een roeiboot. In de uitgangspositie buig je de heupen, knieën en enkels. Je bovenlichaam rust bijna op je dijen, je onderbenen staan verticaal. Je strekt je armen naar voren. De volgende bewegingsfase, de haalfase, begint met het strekken van de benen. Tijdens de continue beentrap bewegen je schouders en bovenlichaam naar je rug. Als je handen op kniehoogte zijn, begin je je armen te buigen. In de eindpositie van de rugligging strek je beide benen uit zonder je knieën te buigen. Het bovenlichaam wordt gestabiliseerd in een licht rugligging. Je trekt de handvatten omhoog tot aan de onderste ribbenboog en leidt je ellenbogen dicht bij het lichaam. De haalfase eindigt en je strekt je armen weer naar voren tot op kniehoogte. Vanuit rugligging volgt uw bovenlichaam deze beweging vloeiend. Je begint voorwaarts te rollen als het bovenlichaam rechtop staat. Een spiegel aan de zijkant helpt om de houding te controleren. Laat een ervaren coach je techniek finetunen. Als je technisch correct traint, dan is de roeitrainer het perfecte trainingsapparaat.

De roeitrainer in wedstrijdsporten
Om de prestaties van atleten te beoordelen, gebruiken coaches en sportartsen sinds eind jaren zeventig roei-ergometers. Zo is de stappentest gebruikelijk: de coach stelt een bepaalde weerstand in op de ergometer, de sporter werkt dan drie minuten aan de roeitrainer en houdt daarbij een bepaald wattage aan. De trainingscomputer geeft dit weer. Roeien bij preventie en revalidatie - matige training van het hele lichaam met de roeitrainer Artsen raden een matige cardiovasculaire training aan voor diabetes, hartritmestoornissen of hoge bloeddruk. Lange tijd de aanbeveling voor pure duursporten. Nu wordt erkend dat matige krachttraining duidelijk positieve effecten heeft en de prestaties van de getroffenen bevordert. Overleg met de huisarts wordt aanbevolen in dit soort gevallen. Roeien op de roeier, met een vloeiende opeenvolging van bewegingen, zonder plotselinge belastingspieken en het traploos aanpassen van de weerstand, is een van de ideale sporten voor preventie en revalidatie.

Roeitrainer kopen?
Welke trainer voor jou de juiste is, hangt af van verschillende factoren. De prijs is één aspect; in onze shop vind je toestellen in lage, midden en hoge prijsklassen. De afstand tussen de pedalen bepaalt hoe realistisch het roeien op het water is, en de ergonomie van het trainen.

Kan ik mijn hartslag meten tijdens het trainen met de roeitrainer?
Het antwoord is gemakkelijk, JA. De toestellen beschikken over een console waar je je hartband aan kunt koppelen.

Welk weerstandssysteem is het beste in een roeitrainer? Roeitoestellen met trekkoord of ketting gebruiken magnetische, lucht- of waterbestendigheid. Roeitoestellen met magnetische, lucht- of waterweerstand lopen veel soepeler en stiller. Bij de kabeltrekmodellen kunt u kiezen uit de volgende systemen: Magnetisch remsysteem: Er wordt een elektrische magneet of een normale magneet gebruikt. Bij dat laatste bepaalt de afstand tussen het vliegwiel en de magneet de sterkte van de weerstand. Het grote voordeel van magneetremsystemen is dat er geen geluid wordt gegenereerd - dus perfect voor huurappartementen. Luchtweerstand Een aerodynamische roeitrainer is erg populair bij Ruider-professionals. Terwijl u aan het trekken bent, wordt lucht in de turbine gezogen. Hoe meer lucht er in de turbine komt, hoe sterker de weerstand. Hoe harder en sneller je trekt, hoe moeilijker het is om weerstand te bieden. Waterweerstand Waterroei-apparaten hebben een waterreservoir waarin een schoep zit die voor weerstand zorgt. Net als bij luchtweerstand geldt: hoe sneller je de beweging uitvoert, hoe sterker de weerstand wordt. Hierdoor en door het geluid van het water wordt het roeien op het water met dit weerstandssysteem goed nagebootst.


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over roeitrainers? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als sporter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl