Optrekstangen

Optrekstangen

Ben jij op zoek naar een optrekstang ook wel pull up bar genoemd voor aan de muur of wand? Wil jij je rugspieren thuis en in de gym kunnen trainen? Met de pull-up en chin-up bars train je je gehele bovenlichaam. De multifunctionele optrekstangen zijn van sportschoolkwaliteit en zijn geschikt voor chin ups, pull ups, leg raises (rugspieren, biceps, buikspieren).  

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Optrekstang voor aan de muur

Bestel er een bij Muscle Power. Wij leveren de optrekstang niet alleen snel, maar garanderen de hoogste kwaliteit. Ben je op zoek naar meer dan alleen een optrekstang? Bekijk dan even onze Crossfit Stations, deze kunnen wij op maat maken, er kunnen dus zoveel optrekstangen op worden gemonteerd als je maar wilt. Wij hebben zowel optrekstangen voor binnen als voor buiten in ons assortiment. Train jij liever in de buitenlucht? Ga dan voor de pull up bar voor buiten.

Omdat trainen met verschillende soorten grip ook belangrijk is voor het ontwikkelen van een sterke bovenlichaam is er een optrekstang in het assortiment waarmee je met verschillende grips kan trainen, dit is de multi-grip pull up rek

Voordelen van een optrekstang:

  1. Een optrekstang is de ideale partner voor wie droomt van een gespierd bovenlichaam. Je kan er verschillende basisoefeningen mee doen om je armen, rug en diepe buikspieren te trainen.
  2. Met een optrekstang kan je je spieren trainen met je eigen lichaamsgewicht
  3. Een gespierd en sterk lichaam kan ook thuis, met de optrekstangen. Een multifunctionele optrekstang biedt je de mogelijkheid om thuis de oefeningen te doen waar topatleten en zelfs acteurs gebruik van maken bij het klaarstomen voor een wedstrijd of film. Lichaamsgewicht oefeningen zijn de laatste jaren met een opmars bezig. Naast het uiterlijke aspect, het opbouwen van spiermassa, is het ook erg functioneel. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik van gemaakt in het leger om over muren te klimmen, deze kracht kan je opbouwen door middel van pull-ups uit te voeren. Maar ook in het dagelijks leven kan het handig zijn.  

Weighted Pull-ups?

Is je eigen lichaamsgewicht niet zwaar genoeg voor je?

Wil jij een stapje verder en kan je genoeg pull-ups met je eigen lichaamsgewicht? Probeer dan eens het gewichtsvest aan te doen om de oefeningen zwaarder te maken. Doordat je verzwaart met het gewichtsvest kan je zonder gewichtsvest steeds meer pull-up, je wordt dus sterker!

Wanneer je pull-ups doet met een optrekstang, is er veel mogelijk. Je kunt je gehele bovenlichaam ermee trainen en een echte V-shape trainen. Het is een effectieve en snelle manier om kracht op te bouwen. Met een optrekstang kun je bijvoorbeeld ook je buikspieren trainen. Voor Muscle Power is een optrekstang niet zomaar een stang, hoe gevarieerder de optrekstang is, hoe meer er mogelijk is qua workout. Zo hebben wij de multi-grip pull up bar, de chin up bar, de pull up balls en nog veel meer. Onze laatste aanvulling aan onze selectie optrekstangen is de multi-grip pull up bar met bollen. met de bollen die aan de opstrekstang zijn bevestigd kun je de kracht van je handen versterken. Deze optrekstang kan worden gemonteerd aan de Muscle Power crossfit stations. 

Als toevoeging aan de simpelere optrekstangen hebben wij ook nog de uitgebreide constructies waar onder andere een optrekstang aan zit. Kijk bijvoorbeeld naar de Power Tower Station, hiermee kun je, naast oefeningen met de optrekstang ook dippen, opdrukken en buikspieroefeningen doen. 

Inspiratie nodig voor oefeningen? Bekijk dan onderstaand filmpje

 

 Heb je tijdens de oefeningen nu last van je grip? Dan raden wij de CrossFit handschoenen van Reeva aan. Deze handschoenen zijn geschikt voor intense workouts en zorgen er voor dat je het gevoel met de bar niet verliest.