Optrekstangen

Optrekstangen

Optrekstang voor aan de muur

Ben jij op zoek naar een optrekstang ook wel pull up bar genoemd voor aan de muur of wand? Wil jij je rugspieren thuis en in de gym kunnen trainen? Dan ben je in deze shop aan het goede adres. Met de pull-up en chin-up bars train je je gehele bovenlichaam. 

Wij hebben optrekstangen voor binnen en voor buiten in ons assortiment.

De multifunctionele optrekstangen zijn van (sportschool)kwaliteit en geschikt voor chin ups, pull ups en leg raises (rugspieren, biceps, buikspieren).

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zoek je meer dan alleen een optrekstang? Bekijk dan even onze Crossfit Stations, deze kunnen wij op maat laten maken voor jou. Er kunnen bijvoorbeeld net zoveel optrekstangen gemonteerd worden als je wenst. Wij hebben optrekstangen voor binnen en voor buiten in ons assortiment. Dat geeft je veel mogelijkheden. Train jij bijvoorbeeld liever in de buitenlucht? Ga dan voor de pull up bar voor buiten.

Omdat trainen met verschillende soorten grip ook belangrijk is voor het ontwikkelen van een sterke bovenlichaam is er een optrekstang in het assortiment waarmee je met verschillende grips kan trainen, dit is de multi-grip pull up rek

Voordelen van een optrekstang:

  1. Een optrekstang is de ideale partner voor wie droomt van een gespierd bovenlichaam. Je kan er verschillende basisoefeningen mee doen om je armen, rug en diepe buikspieren te trainen.
  2. Met een optrekstang kan je je spieren trainen met je eigen lichaamsgewicht
  3. Een gespierd en sterk lichaam kan ook thuis, met de optrekstangen. Een multifunctionele optrekstang biedt je de mogelijkheid om thuis de oefeningen te doen. Topatleten en ook acteurs gebruiken de stang als voorbereiding voor een wedstrijd of film. Lichaamsgewicht oefeningen zijn met een opmars bezig. Naast het uiterlijke aspect, het opbouwen van spiermassa, is het ook erg functioneel. Het wordt gebruikt in het leger om over muren te klimmen. De kracht kan je opbouwen door middel van pull-ups uit te voeren. Maar ook in het dagelijks leven kan het handig zijn.  
Weighted Pull-ups?

Is je eigen lichaamsgewicht niet zwaar genoeg voor je?

Wil jij een stapje verder en kan je genoeg pull-ups met je eigen lichaamsgewicht? Probeer dan eens het gewichtsvest aan te doen om de oefeningen zwaarder te maken. Doordat je verzwaart met het gewichtsvest kan je zonder gewichtsvest steeds meer pull-up, je wordt dus sterker!

Wanneer je pull-ups doet met een optrekstang, is er veel mogelijk. Je kunt je gehele bovenlichaam ermee trainen en een echte V-shape trainen. Het is een effectieve en snelle manier om kracht op te bouwen. Met een optrekstang kun je bijvoorbeeld ook je buikspieren trainen. De Muscle Power optrekstang is niet zomaar een stang, hoe gevarieerder de optrekstang is, hoe meer er mogelijk is qua workout. Zo hebben wij de multi-grip pull up bar, de chin up bar, de pull up balls en nog veel meer. De laatste aanvulling op onze selectie optrekstangen is de multi-grip pull up bar met bollen. Met de bollen die aan de optrekstang zijn bevestigd kun je de kracht van je handen versterken. Deze optrekstang kan worden gemonteerd aan de Muscle Power crossfit stations. 

Als toevoeging aan de simpelere optrekstangen hebben wij ook nog de uitgebreide constructies waar onder andere een optrekstang aan zit. Kijk bijvoorbeeld naar de Power Tower Station, hiermee kun je, naast oefeningen met de optrekstang ook dippen, opdrukken en buikspieroefeningen doen. 

Inspiratie nodig voor oefeningen? Bekijk dan onderstaand filmpje

 

 Heb je tijdens de oefeningen nu last van je grip? Dan raden wij de CrossFit handschoenen van Reeva aan. Deze handschoenen zijn geschikt voor intense workouts en zorgen er voor dat je het gevoel met de bar niet verliest.