Macebell

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Jouw training in full swing

Macebells bestaan al heel lang in het Midden-Oosten en inmiddels ook in Europa bekender. De Macebell is een gewicht dat is bevestigd aan een handvat, meestal van metaal of hout. Ze stammen uit het oude Perzië, waar ze werden gebruikt als oorlogswapen. In meer recente tijden worden ze dus gebruikt als hulpmiddelen voor fysieke fitheid en conditionering.

De oefeningen kunnen worden uitgevoerd met één of twee handen. Eenhandige oefeningen zijn onder andere swings, handswitches en balans oefeningen.

Gebruik de Macebell om swingende,soepel aflopende bewegingen te maken en daarmee de coördinatie, kracht en stabiliteit te trainen te verhogen. Met de macebell train je niet alleen je armen en schouder, maar je hele core.

Je begint met een laag gewicht macebell. Door het zwaaien krijg de macebell meer gewicht omdat het gewicht onderin hangt. En dat vergt concentratie en spierspanning. Er zijn macebells van 4kg, 6kg, 8kg en 10kg en bieden een geweldige training voor mensen van alle fitnessniveaus. Het is een uitstekende manier om kracht en vermogen op te bouwen voor bijvoorbeeld crossfit, en natuurlijk te onderhouden. 

Ons advies

Wij van Muscle Power adviseren 4kg en 6 kg voor onderhoudstraining. De macebells van Muscle Power hebben aan het eind van de steel een speciale vorm, waardoor je grip houdt, en dat is belangrijk.