Parallettes

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De parallettes. Het maakt niet uit hoe hard je traint, Van basis dips en planken tot explosieve swings en handstand push ups. Atleten kunnen vertrouwen op onze stevige, gebruiksvriendelijke parallettes.

Parallettes zijn geschikt voor verschillende soorten dip- en push-up oefeningen. De Parallettes van Muscle Power zijn stevig, gebruiksvriendelijk en degelijk.

Parallettes zijn ontzettend handig en veelzijdig en kunnen eigenlijk niet ontbreken in jouw sportschool, woonkamer of wat voor ruimte dan ook waar jij jouw oefeningen doet. Parallettes vinden hun oorsprong in de gymnastiek, maar de mogelijkheden die parallettes bieden voor de krachtsport maken dat parallettes zeer populair zijn geworden onder krachtsporters.

Voordelen van krachttraining

Hieronder bespreken we een aantal van de voordelen van krachttraining:

Het voorkomt rugpijn

Als je in een kantoor werkt, weet je al dat je je (onder)rug kunt bezeren door de hele dag aan je bureau te zitten. Krachttraining kan hierbij helpen omdat het de spieren die je ruggengraat ondersteunen sterker maakt.

Het is goed voor je uiterlijk

Krachttraining is voor zowel mannen als vrouwen simpelweg de beste manier om een slank, strak en fit lichaam te krijgen. Je kunt uiteindelijk zoveel cardio doen als je wilt, maar zonder ook iets met je spieren te doen, krijg je nooit zo’n vorm als je kan krijgen.

Je wordt er mentaal sterker van

Als je aan het trainen bent en het gevoel hebt dat je eigenlijk niet meer kunt, moet je een beslissing maken. Je kunt opgeven en terugkeren naar je comfortzone, of jezelf pushen en proberen je grenzen te verleggen. De vaardigheid om voor dat tweede te kiezen zal je ook helpen in andere delen van je leven.

Het verlaagt je kans op diabetes

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie hebben wereldwijd bijna 350 miljoen mensen diabetes. Ook voorspellen ze dat het in 2030 de op 6-na grootste doodsoorzaak zal zijn. Door gezond te leven heb je echter een veel kleinere kans om dit te krijgen en in het bijzonder krachttraining speelt hier een grote rol in. Volgens NIH-gefinancierd onderzoek hebben mannen die 5 keer een half uur per week gewichtheffen, 34 procent minder kans op diabetes.

Het verbrandt extra calorieën

Het is bewezen dat krachttraining je metabolisme verhoogt tot wel 24 na een training. Hoe intenser de training, hoe meer calorieën er worden verbrand. Na zo’n training gebruik je meer zuurstof, wat er voor zorgt dat er vetreserves worden verbrand.

Parallettes kopen?

Een aantal oefeningen die veel worden gedaan met paralettes zijn:

- Handstand presses
- Handstand Push-ups
- L-sits
- V-sits
- Core- en leg exercises

Uiteraard zijn ze ook geschikt voor normale push-ups. Paralettes worden niet alleen binnen gebruikt, maar ook buiten! Onze MP1166 Set is supergeschikt om mee te nemen waar u ook maar wilt zodat u lekker buiten kunt sporten.

Krachttraining heeft vele voordelen. Men doet het niet alleen om spieren op te bouwen, maar ook een beter postuur, betere nachtrust, gewichtsverlies, sterkere botten en nog veel meer.

Ga je parallettes kopen? Bestel ze dan vooral bij Muscle Power. Wij selecteren al onze producten met zorg zodat wij de kwaliteit van onze producten en dus ook onze parallettes kunnen garanderen. Wij leveren de parallettes ook nog eens snel.