Fitness Elastieken

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 33

Van hoog naar laag sorteren
  1. Aanbieding
  2. Aanbieding
  3. Aanbieding
Pagina
per pagina

Of je nu wilt revalideren, opwarmen of trainen. Fitness elastieken mogen dan niet ontbreken tijdens een work-out. Een elastiek is in basis enorm eenvoudig, maar ook ontzettend veelzijdig. Je maakt er oefeningen zwaarder mee, maar ook lichter. Ideaal voor beginners en professionals. Dus multi inzetbaar, Elastieken voor de fitness worden ook wel weerstandsbanden, resistance bands of power bands genoemd. 

Met elastieken kun je te training gemakkelijker en zwaarder maken. Bekijk hieronder een oefening:

Power bands: revalideren, opwarmen en trainen

Power bands, resistance bands, hebben meerdere functies. Je kan ze gebruiken om te revalideren, als warming up of om te trainen- afhankelijk van het soort elastiek dat je kiest. Wanneer je een beetje handig wordt met het elastiek, ontdek je al snel dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kan met een fitness elastiek een oefening of oefeningen zwaarder maken, maar juist ook lichter. Zo kunnen power bands ondersteunen bij bijvoorbeeld pull-ups. Het is maar net op welke van de onderstaande manieren je de power bands inzet.

  • Kracht en explosiviteit
  • Springen en plyometrische training
  • Ondersteuning bij het optrekken
  • Blessurepreventie en revalidatie
  • Snelheid- en behendigheidstraining
  • Rek- en strekoefeningen

Weerstandsniveaus: van extra light/licht tot super heavy/zwaar
Elastieken voor fitness zijn er in alle kleuren: elke kleur staat voor een bepaalde weerstand, een 'weerstandsniveau'. Zo zijn er elastieken met een hoge elasticiteit en -lees lage- weerstand. Deze elastieken voor fitness zijn soepel en dus erg geschikt om te gebruiken voor revalideren en bij de warming-up. Daarnaast zijn er ook elastieken met een lage elasticiteit, dus een hoge weerstand. Deze bieden de meeste weerstand en zijn dus erg geschikt voor krachttrainingen.
De weerstandsniveaus zie je op de productpagina's terug. Ze worden aangeduid met ligth, medium of heavy. Afhankelijk wat je ermee gaat doen. Voor pull ups is de Heavy juist makkelijk, De hoge veerkracht helpt je.

Fitness elastiek met handvatten

Geef je de voorkeur aan een fitness elastiek met handvatten, dan vind je in een elastiek van Adidas, Harbinger en Reebok jouw trainingsmaatje. Door het handvat bieden deze elastieken een stevige comfortabele grip. Omdat de elasstieken een stoffen buitenlaag/omhulsel hebben, kan je ervan uitgaand dat de fitness eleastiek band een langere levensduur heeft.

Fitness elastiek benen

Ligt de focus van jouw training(en) op je benen en billen, dan zijn Korte weerstandsbanden ideaal. De banden hebben een kortere lengte en zijn van stof gemaakt, waardoor ze prettig om de benen aanvoelen. Ook zijn ze duurzamer. Maar natuurlijk kan je met elk fitness elastiek de benen trainen. En kijk ook zeker eens naar de Muscle Power Bands.

Fitness elastieken set


Lastig om te kiezen voor welk weerstandsniveau je moet gaan? Misschien is een fitness elastieken set dan een goed idee. Met meerdere elastieken in huis, kan je tijdens je training het juiste exemplaar gebruiken. Bij ons stel je je power bands set zelf samen; geef op de productpagina's op welke elastieken je wilt kopen. Op deze manier koop je alleen de elastieken die je ook echt gaat gebruiken. Wel zo handig.
Heb je een sportschool, fysio, of ben je een personal trainer? Dan adviseren wij om voor een fitness elastieken set te gaan, waardoor je alle trainingen het juiste materiaal hebt. En ga voor de set XL voor krachttraining in verschillende sterktes.

fitness elastieken kopen


Bij Muscle Power heb je de zekerheid dat je altijd voor een fitness elastiek gaat van hoge kwaliteit. Speciaal zijn de power bands van ons eigen merk, Muscle Power, die we samen met professionals hebben laten maken; betaalbaar, kwaliteit en duurzaam.