Macebell

Deze unieke gewichten zijn geïnspireerd op de oude krijgers en bieden een geheel nieuwe dimensie aan je training. Met een macebell kun je werken aan kracht, stabiliteit en functionele bewegingen, waardoor je spieren op nieuwe manieren worden uitgedaagd. Kies voor de kracht en veelzijdigheid van de macebells van Muscle Power en versterk je lichaam op een geheel nieuwe manier!

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De Macebell


Een macebell is een type gewicht dat vaak wordt gebruikt bij training voor kracht en vermogen. Het is een gewicht met een handvat aan de ene kant en een grote, verzwaarde bal aan de andere kant. De Macebell is terug te traceren naar verschillende punten in de geschiedenis.

De geschiedenis van de macebell

De "gada" is een oud wapen dat in het Hindoeïsme voorkomt in de handen van de God Hanuman. Het is een symbool van kracht, doorzettingsvermogen en toewijding.

De lange bamboe stokken die het Perzische Rijk gebruikte met een steen aan één uiteinde om hun grote leger te trainen op snelheid en efficiëntie in de strijd.

En ook natuurlijk de middeleeuwen, toen ze werden gebruikt als wapens in de strijd. En als je zoiets tegenkwam was het helemaal geen "goedendag".

De opkomst van de macebell

Net zoals de clubbell was er eerst wat scepticiteit Maar nu is de Macebell steeds meer in opkomst. En niet zonder reden!

De Macebell zijn net zoals de clubbells erg leuk om mee te trainen door de vernieuwing. Maar buiten dat verbetert je kracht, je balans en de coördinatie.

Als je op zoek bent naar een leuke en uitdagende trainingsroutine die zeker wat afwisseling aan je training toevoegt, dan zijn Macebells zeker een kijkje waard! Variatie is tenslotte het kruid van het leven!

Macebells zijn een uitstekende manier om wat afwisseling aan je training toe te voegen. Ze zijn een geweldig hulpmiddel om kracht, macht en uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Macebells kunnen worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan oefeningen, wat betekent dat je altijd iets nieuws kunt vinden om je training interessant te houden.


All about the macebells!


Wij zien veel vragen voorbij komen van geïnteresseerde mensen die het eens willen proberen, of sportscholen/ personal trainers die het aanbod willen vergroten. Bijvoorbeeld de volgende:

  • Welke gewichten macebells zijn er?
  • Waar zijn macebells van gemaakt?
  • Wat maakt de macebell training nou zo goed?
  • Zijn macebells goed voor schouderherstel?

Laten we eens in deze vragen duiken zodat je een beter begrip krijgen van macebellen en waarom ze zo populair zijn.

Welke gewichten macebells zijn er?

Macebells zijn er in allerlei maten, afhankelijk van je behoeften en doelen. Ze variëren meestal van 4 tot 8 kilo. Het is belangrijk om het juiste gewicht voor jou te kiezen, want het selecteren van de verkeerde maat kan oncomfortabel en zelfs gevaarlijk zijn.

Waar zijn macebells van gemaakt?

Macebells zijn meestal gemaakt van verschillende soorten metaal maar in het Muscle Power assortiment zijn ze van staal. Dit maakt ze duurzaam en sterk, en bestand tegen roest. Ze hebben extra knurling op de grepen voor extra houvast.

Wat maakt de macebell training nou zo goed?

Er zijn een aantal redenen waarom macebell training zo effectief is. Ten eerste richt de gewichtsverdeling van de macebell al uw inspanning op het stabiliseren en controleren ervan, in plaats van op het simpelweg optillen ervan. Dit maakt het geweldig voor het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen op kleinere micro spiertjes.

Maar daarnaast, werkt macebell training ook aan de grotere macrospieren in uw armen, schouders en kern. Dit betekent dat u bij elke sessie een full-body workout krijgt - geweldig voor de algehele gezondheid en fitness!

Zijn macebells goed voor herstel?

Tot slot kun je een macebell gebruiken als onderdeel van de herstelroutine na een blessure of operatie. Door te focussen op stabiliteit in plaats van op gewichtheffen, is het een geweldige manier om kracht op te bouwen en tegelijkertijd te herstellen

Dus als je op zoek bent naar een leuke nieuwe workout die je helpt je algehele conditie te verbeteren, waarom probeer je dan niet eens een training met macebells? Met zoveel voordelen en zoveel verschillende manieren om ze te gebruiken, zijn ze een geweldige aanvulling op elke trainingsroutine!

 

Bekijk hier hoe Rob Floris de Macebell en het dicht daarop lijkende de Clubbell gebruikt.


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over macebells? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als sporter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl