Halterschijven

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 30

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Halterschijven heb je nodig als je aan krachttraining gaat doen. Een halterschijf met een halterstang zorgen er voor dat jij een groot scala aan oefeningen kan uitvoeren. Muscle Power verkoopt halterschijven in verschillende kleuren, maten, materialen en gewichten.

De soorten halterschijven in ons assortiment:
• Olympische halterschijven van Rubber
• Olympische halterschijven van Gietijzer
• Olympische halterschijven van Polyurethaan
• Olympische Fractional Plates

Halterschijven kopen?
Hieronder staan de halterschijven met gegevens. formaten en bijzonderheden.

 

 

Soorten halterschijven

Verkrijgbaar in de Olympische afmeting met een diameter van 50 mm. Deze halterschijven worden ook wel "Olympische halterschijven" genoemd en zijn dus geschikt voor Olympische halterstangen met een diameter van 50mm. De belastbaarheid van deze stangen is veel hoger en daarom zijn deze ideaal voor professioneel en thuisgebruik.  Zoals je hierboven ziet heb je keuze uit rubberen halterschijven, gietijzeren halterschijven en polyurethaan halterschijven.  De halterschijven van Muscle Power hebben handgrepen waardoor je ook zonder halterstang oefeningen kan uitvoeren. 

Het is belangrijk dat je kijkt naar wat de diameter van je stang is zodat je de juiste halterschijven kan kiezen. Wij leveren uitsluitend halterschijven en halterstangen van 50MM.

Een review van onze halterschijven door sportschool Loods 37:

"Wij gebruiken de rubberen halterschijven van Muscle Power nu al enige tijd en we zijn nog steeds zeer tevreden. Ze worden dagelijks intensief gebruikt en zien er nog net zo goed uit als de dag waarop we ze hebben aangeschaft. De halterschijven zijn van goede kwaliteit en onze leden gebruiken ze maar al te graag. Al met al zijn wij erg blij met deze aankoop."

Olympische Gietijzeren halterschijven

Als je voor een klassieke look gaat, kan je de gietijzeren halterschijven nemen. De gietijzeren halterschijven zijn onverwoestbaar. Deze mooi afgewerkte halterschijven zijn voorzien van een zilvergrijze poedercoating en hebben een voorgevormde grip. Door de grip zijn ze makkelijk op te tillen en zijn ze ook los te gebruiken voor oefeningen. De gietijzeren schijven zijn verkrijgbaar in 1.25 kg, 2.5 kg, 5 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg en 25 kg. 

Olympische Rubberen halterschijven

De rubberen halterschijven zijn gemaakt met een gietijzeren kern omhuld door hoogwaardig rubber. Het rubber zorgt ervoor dat de vloer minder snel beschadigd. Daarnaast heb je een betere grip op de halterschijven als je ze optilt of er oefeningen mee doet. Dit wordt makkelijker gemaakt door de speciale grip. Op elke halterschijf wordt duidelijk het gewicht aangegeven. Bekijk ook de gekleurde olympische halterschijven. Deze zijn makkelijk uit elkaar te houden door de felle kleuren.

Olympische Polyurethaan halterschijven

Halterschijven van polyurethaan zijn van binnen gewoon van gietijzer, de halterschijven zijn echter gecoat met polyurethaan. Een hard kunststof dat erg stevig én elastisch is. De polyurethaan halterschijven liggen fijn in de hand en de halterschijf is makkelijker vast te houden met zweethanden. Andere voordelen van de polyurethaan halterschijven is dat ze geurloos zijn én dat de halterschijven minder snel verkleuren in de zon. 

Fractional Plates 

Om jouw techniek te verbeteren gebruik je de Fractional plates om het gewicht licht te verhogen. 

Fractional plates of Halterschijven kopen?

Ga jij halterschijven kopen? Houd je van de klassieke gietijzeren halterschijven? Of wil je de vloer van je trainingsruimte beschermen voor beginners die aan de slag gaan met halterschijven? Of ga je toch voor de geurloze polyurethaan halterschijven? De keuze voor een bepaald materiaal wordt vooral bepaald door jouw preferentie. 

Bij twijfel kun je ons altijd bellen of mailen, dan kunnen wij met je meedenken.