Retourneren en garantie

Heb je spijt van je aankoop, wat nu?
Maak je maar zich geen zorgen, Muscle Power werkt volgens de richtlijnen van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie en hanteert een zichttermijn van 14 dagen. Indien het product niet is wat je ervan verwacht had of toch iets anders wilt hebben dan wat je nu hebt, dan kun je dit binnen 14 dagen melden aan Muscle Power zodat wij jou kunnen helpen. Na ontvangst van de melding kun je het product terugsturen of terugbrengen naar Muscle Power. Indien het product in goede staat retour is ontvangen, zal Muscle Power je zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 30 werkdagen, het aankoopbedrag retourneren. De kosten voor het retour zenden van het product zijn voor de rekening van de koper. Je kunt het product ook zelf terug brengen op onze locatie Leigraafseweg 6 te Doesburg. Neem wel van te voren contact met ons op telefonisch: 0313-750727 of via de mail: info@muscle-power.nl

Voorwaarden 14 dagen zichttermijn
Bij aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens de consument. Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Uitgangspunt is dat de consument het artikel tot zover mag gebruiken en uitproberen zoals dat in een traditionele winkel ook toegestaan zou zijn. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk- in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Stappenplan retourneren
Download hier het retourformulier, lees het door, print het en vul het in. Dit formulier voeg je toe aan jouw pakket dat je terug wilt zenden:

Muscle Power
Leigraafseweg 6
6983BP Doesburg
Nederland

Nadat wij het artikel hebben ontvangen zullen wij dit zo snel mogelijk verwerken. Dan kunnen we het bedrag overmaken of een andere maat opsturen.

Deelvergoeding
Wanneer het artikel al in gebruik is genomen, is het toch mogelijk om het artikel binnen 14 dagen te retourneren of terugbrengen. Er zal dan een deelvergoeding plaatsvinden omdat het product niet meer als nieuw verkocht kan worden, vaak valt de deelvergoeding op ongeveer 80% van het aankoop bedrag. Wanneer het artikel langer in gebruik is geweest en teveel beschadigd is zal er geen deelvergoeding zijn en kun jij het product niet meer retourneren. 

Artikelen die niet geretourneerd kunnen worden
Artikelen waarbij hygiëne een belangrijke rol speelt en artikelen die op maat zijn gemaakt.

Eigen risico terug sturen
Retourverzendingen zullen door de koper worden betaald. Let op de kosten van verzenden kunnen hoog uitvallen i.v.m. het gewicht. Een retourverzending is op eigen risico, Muscle Power is niet aansprakelijk voor zoekgeraakte of beschadigde producten. Tip: Vraag altijd een verzendbewijs aan het desbetreffende transportbedrijf en bewaar dit bewijs.

Garantie
Muscle power staat voor deugdelijke producten en leeft de conformiteitseis uit de Nederlandse Wet na. Dat wil zeggen dat je mag verwachten dat een door ons geleverd artikel voldoet aan de redelijkerwijs gewekte verwachtingen. Als dat niet het geval is of wanneer een artikel defect raakt, zullen wij natuurlijk ons best doen om dit op te lossen.

Op alle artikelen geleverd door Muscle Power is de garantietermijn van de fabrikant of leverancier van toepassing. Je kunt de garantietermijn van een specifiek artikel opvragen bij onze klantenservice. Voor zakelijke klanten gelden afwijkende garantievoorwaarden, neem contact met ons op voor de details.

Garantiebepaling halterstangen
Voor olympische halterstangen geldt een speciale garantiebepaling. Fabricagefouten, zoals defecte lagers, die bij ontvangst of tijdens de eerste drie maanden van gebruik geconstateerd worden dienen direct gemeld te worden. Buigen is in de meeste situaties uitgesloten van garantie omdat halterstangen bij normaal gebruik en de juiste toepassingen vrijwel nooit permanent kunnen buigen. Normale halterstangen zijn niet bedoeld om herhaaldelijk te laten vallen, omdat de lagers anders los kunnen laten of de halterstang kan buigen. Voor overhead oefeningen mag nooit gebruik worden gemaakt van normale gietijzeren of rubberen halterschijven. Wanneer een halterstang met deze halterschijven zelfs van minimale hoogte valt, zal deze vrijwel altijd permanent buigen.

Laat een halterstang nooit vallen op veiligheidsstangen of noodsteunen, zoals bij squats of racks in een kooi. Ook het terugplaatsen van de halterstang in een rack of op de grond dient voorzichtig gecontroleerd te gebeuren omdat de halterstang reeds door een val van minimale hoogte permanent kan buigen.

Haal naar gebruik altijd alle gewichten van de halterstang af. Halterstangen mogen nooit geladen met gewichten worden weggelegd, ook niet voor slechts een korte tijd of met lichte gewichten.

Halterstangen die door zakelijke klanten of voor professionele toepassingen gebruikt worden, bijvoorbeeld in een sportschool, zijn vatbaarder voor beschadiging en slijtage omdat ze vaker in gebruik zijn. Daarnaast kan onjuist gebruik door leden en cliënten niet worden uitgesloten en niet continu gecontroleerd worden. Halterstangen die frequent gebruikt worden, zullen regelmatig vervangen moeten worden.

Zorg en onderhoud van de Halterstang:

De knurling van de halterstang kan worden schoongemaakt met een nylon borstel om vuil zoals huidresten of magnesiumpoeder te verwijderen. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, aangezien deze coating zou kunnen beschadigen. Met name wanneer tijdens de training magnesiumpoeder wordt gebruikt is het belangrijk om de knurling regelmatig schoon te maken. Het magnesiumpoeder absorbeert namelijk vocht en wanneer dit vochtige magnesiumpoeder in de knurling blijft zitten kan er sneller verkleuring of roestvorming ontstaan. Stangen met een zwarte-oxide afwerking vergen meer onderhoud. De zwart-oxide afwerking is een chemische reactie van het staal en is zeer dun, waardoor de knurling van de halterstang optimaal tot uiting komt. Deze zwart-oxide afwerking heeft echter een lage weerstand tegen corrosie dus wanneer de halterstang niet goed wordt onderhouden zal verkleuring of roestvorming ontstaan. Om het staal te beschermen kan de steel van de halterstang regelmatig behandeld worden met een olie zoals bijv WD-40.

Halterstangen met een chromen, nikkel-fosfor, titanium of zink coating vergen weinig tot geen onderhoud. Deze coatings hebben een hoge weerstand tegen roestvorming en meestal is het alleen nodig om af en toe de knurling schoon te maken of de halterstang af te vegen met wat olie om lichte verkleuringen te voorkomen.

Garantietermijn slijtage gevoelige artikelen:
Slijtage gevoelige fitnessartikelen (artikelen zoals handschoenen, boksballen, medicine ball, klimtouwen, fitness elastieken, foam rollers, gym ballen, slam ballen en on meer sandbags, artikelen die door de wijze van gebruik logischerwijs aan slijtage onderhevig zijn)- 3 maanden
- Bewegende delen, 6 maanden
- Overige artikelen: 1 jaar

Hoe komt een bestelling tot stand
Een bestelling, volgens de wet, overeenkomst komt tot stand door het aanvaarden van het aanbod van de aanbieder. Simpel gezegd houdt dit bij ons het volgende in: U plaatst het gewenste artikel in de winkelwagen. U voert de gevraagde informatie in (naam, adres, woonplaats en contactgegevens). U kiest de gewenste betaalwijze. Tot slot ziet u een samenvatting van de bestelling. Na het aanvaarden van de algemene voorwaarden maakt u de bestelling definitief: de overeenkomst is nu tot stand gekomen. U zult hier direct een bevestiging ontvangen per mail.

Kunt u afzien van een bestelling
U heeft bij ons het recht de bestelling zonder opgave van redenen te ontbinden. Dit kan zelfs tot 14 dagen nadat de bestelling bij uw thuis is afgeleverd (zie hiervoor: verzenden en retourneren). Wij rekenen geen kosten voor het annuleren. Hoogstens de kosten voor het retourneren van het product aan Muscle Power komen voor eigen rekening. Indien u reeds hebt betaald, zullen wij dit bedrag zo spoedig mogelijk overmaken op uw rekening.

Een klacht, hoe werkt het?
Stap 1: Meld de klacht schriftelijk bij Muscle Power via info@muscle-power.nl
Stap 2: Stuur, als het mogelijk is, enkele foto’s mee in de mail met daarop duidelijk de fouten/breuken van het product .
Stap 3: Muscle Power zal zo snel mogelijk contact met jou opnemen voor een mogelijke oplossing. Goed om te weten! Klachten die niet door ujezelf verholpen kunnen worden, met of zonder reserve-onderdelen, zullen bij jou thuis of bij de fabrikant worden verholpen. Klachten die het gevolg zijn van aantoonbare gebruikersfouten, vallen niet onder de garantie. Val en stootschade vallen ook niet onder de garantie.