Speed ropes

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Aanbieding
per pagina

Waarom je een springtouw zou moeten kopen?

Allereerst is het een effectieve cardio-oefening die kan helpen bij het verbranden van calorieën en het verbeteren van je algehele conditie.

Daarnaast kan regelmatig springen met een springtouw je coördinatie en balans verbeteren. Een springtouw is draagbaar en gemakkelijk op te bergen, waardoor het een handige optie is voor mensen die geen ruimte hebben voor grote fitnessapparatuur.

Met een springtouw kan je zonder moeite een training op maat maken die bij jouw niveau past.

Tot slot is een speed rope relatief goedkoop en betaalbaar in vergelijking met andere fitnessapparatuur.

De essentie van het springtouw is natuurlijk snel kleine sprongen maken terwijl je tegelijkertijd het springtouw met je handen ronddraaid. Kinderen spelen met een springtouw op het schoolplein maar tegelijkertijd is er ergens op de wereld ook een professionele bokster die warm staat te draaien met zo'n zelfde springtouw, minuten voordat hij de ring betreedt om zijn tegenstander met de grond gelijk te maken. Springtouwen zijn fantastisch.

Wat is een speedrope?

Een speedrope wordt voornamelijk gebruikt voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen, conditie, snelheid en coördinatie. Voornamelijk worden speed ropes  gebruikt door CrossFitters. De speedropes beschikken in de meeste gevallen over een dunne staaldraad wat er voor zorgt dat jij met maximale snelheid kan springtouwen. De springtouwen zijn gemaakt om meer dan één keer per sprong te omcirkelen. Dit is de reden dat de speedropes van Muscle Power uitstekend geschikt zijn voor CrossFit.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een speed rope?

  • Grip, een speed rope moet fijn in de handen liggen
  • Draailagers voor extra snelheid
  • Duurzaam, waarmee is de staaldraad en de overige materialen mee beschermd?
  • Is het touw makkelijk en snel aan te passen?

 

 

Heb je inspiratie nodig?