Trainings-materiaal

Onze hoogwaardige apparatuur, zoals gymnastiekringen, parallettes en gewichtsvesten, biedt je de nodige ondersteuning en stabiliteit tijdens je lichaamsgewichttraining. Of je nu een beginner bent die kracht wil opbouwen of een ervaren atleet die zijn vaardigheden wil verbeteren, ons lichaamsgewicht trainingsmateriaal is geschikt voor iedereen. 

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

24 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Dutch Product
  2. Dutch Product
    Nieuw
  3. Dutch Product
  4. Aanbieding
per pagina

Een uitdagende training met deze Crossfit trainingsmaterialen


Een combinatie van hoge intensiteit, krachttraining, cardio en gymnastiek is niet zomaar iets. Crossfit is de laatste jaren erg populair geworden, en met reden: het werkt. Maar zoals bij elke inspannende activiteit bestaat er een risico op blessures als je niet oppast. Daarom gebruiken Crossfitters trainingsmateriaal om progressief en veilig te trainen.

Lichaamsgewichtoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van Crossfit. Je gebruikt je eigen lichaamsgewicht om weerstand te creëren, waardoor deze oefeningen een goede optie zijn voor mensen die net beginnen of die geen toegang hebben tot gewichten of andere apparatuur.

denk hierbij aan oefeningen zoals:

Deze oefeningen kunnen overal worden gedaan, waardoor ze handig en gemakkelijk te doen zijn.

Voor beginnende Crossfitters is het gebruik van elastieken een top manier om de oefeningen te versimpelen en zo kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen.

Aan de andere kant zijn gewichtsvesten juist een andere optie om de intensiteit van je trainingen te verhogen. Ze voegen gewicht toe aan uw lichaam, waardoor de oefeningen uitdagender worden.

Mocht je deze oefeningen doen in een alledaagse setting kun je natuurlijk ook creatief zijn.

Je kunt bijvoorbeeld huishoudelijke voorwerpen gebruiken om de moeilijkheidsgraad van lichaamsgewichtoefeningen te verhogen. Als je bijvoorbeeld opdrukoefeningen doet met uw voeten op een verhoogd oppervlak, wordt de oefening moeilijker.

Maar hou het natuurlijk wel veilig en let in dat geval wel op dat er niks verschuift. Daarom is bijvoorbeeld een set parallettes erg handig.

Parallettes zijn er met rubber grip aan de onderkant en kunnen worden gebruikt voor verschillende oefeningen, waaronder dips, handstanden en pushups. Ze helpen je kracht en stabiliteit op te bouwen in je bovenlichaam en core.

Ook een Macebell wordt gebruikt om extra weerstand op het lichaam te creëren. Een Macebell is een type gewicht in de vorm van een bal met een handvat. Het wordt vaak gebruikt voor zwaaioefeningen en vindt zijn oorsprong in gebruik door Indiase worstelaars, krijgers en goden.

Daartegenover staat de Perzische clubbell dat is een oorlogswapen dat werd gebruikt in het oude Perzië. Het is een lange, zware knots met stekels aan het uiteinde. Deze werden gebruikt om het pantser of schild van een vijand te beschadigen.

Een beetje brute oorsprong dus... Gelukkig gebruiken we deze accessoires tegenwoordig gewoon om onderandere de core en gripkracht te vergroten voor activiteiten zoals als bergbeklimmen, gewichtheffen en natuurlijk Crossfit!


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over trainingsmateriaal? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als sporter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl