Gewichtsvesten

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Gewichtvesten. De oorsprong en Crossfit.

Gewichtsvesten zijn een populaire uitrusting in Crossfit, en met reden - ze kunnen een groot aantal voordelen bieden. Maar waar komen gewichtsvesten vandaan, en wat doen ze eigenlijk?

Deze vesten vinden hun oorsprong in het leger, waar vesten worden gebruikt om de bescherming van soldaten te verhogen. Na verloop van tijd werden gewichtsvesten ook gebruikt in andere omgevingen, zoals atletiek en Crossfit.

Tegenwoordig worden gewichtsvesten het meest gebruikt in Crossfit om de intensiteit van trainingen te verhogen. Ze kunnen oefeningen als squats, lunges en pull-ups uitdagender maken, waardoor je sneller sterker en fitter wordt. Gewichtsvesten zijn dus nuttig zijn voor atleten die hun snelheid en kracht willen verbeteren.

Door gewicht aan je lichaam toe te voegen, maak je het je spieren moeilijker om te bewegen, waardoor ze harder werken. Dit kan leiden tot meer kracht en spiermassa en een beter uithoudingsvermogen. Gewichtsvesten kunnen worden gebruikt voor allerlei oefeningen, van cardio tot gymnastics, dus ze zijn een veelzijdig hulpmiddel dat u kan helpen uw fitnessdoelen te bereiken.

Gewichtsvesten worden vaak gebruikt in de Crossfit games om de atleten in de WOD's nog harder te pushen. Hoewel dit erg goed werkt, kunnen ze ook gevaarlijk zijn als ze niet goed worden gebruikt.

Als je geïnteresseerd bent in het uitproberen van een gewichtsvest, is het dus belangrijk om de juiste te kiezen. Er zijn verschillende gewichten, bijvoorbeeld 5kg, 10kg, 20kg of zelfs 30kg. Dus kies de intensiteit die bij jouw training past.

Wat is belangrijk aan een trainingsvest?
De gewichtsvesten van Muscle Power kun je nauwsluitend aantrekken. Ook kun je varieren met het gewicht door gewichten weg te laten of toe te voegen. Belangrijk voor het draagcomfort is dat een gewichtvest dat goed aan het lichaam sluit. Daarom is het gewichtsvest zeer verstelbaar met een riem en klittenbandconstructie. De gewichtjes, 1kg per stuk, zitten in aparte vakjes met klittenbandsluiting zodat ze stevig blijven zitten.

Gewichtsvesten kunnen een geweldige aanvulling zijn op je Crossfit workout routine - maar zorg er altijd voor dat je ze veilig gebruikt, wij voorzien je graag van informatie, of stel vragen aan je trainer.