Ab wheel

Een ab wheel is een eenvoudig maar effectief fitnessapparaat dat bestaat uit een wiel met handvatten aan weerszijden. Het wordt gebruikt voor rollende oefeningen op de grond om de buikspieren, rugspieren en stabiliserende spieren van het bovenlichaam te versterken. Het gebruik van een ab wheel kan helpen bij het verbeteren van de kernkracht, stabiliteit en algehele lichaamsbalans.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ab Wheel

Zo genoemd omdat de oefeningen met dit kleine apparaat vooral gericht zijn op de abs (buikspieren), maar daarnaast train je met de Ab Wheel ook de schouder-, arm- en rugspieren. Dit apparaat is zeer populair, vooral bij de thuissporter. Dit komt doordat dit een kleine, goedkope en relatief simpele tool is die wel zeer effectief is in het trainen van de spieren. 

 

Ab Wheel workout

Een workout met het Ab Wheel ziet er als volgt uit: Je gaat op de knieën op de grond zitten en pakt het wiel aan de handvaten vast. Vervolgens houd je het wiel voor je en rol je langzaam uit. Hoe gecontroleerder dit gaat, hoe beter. Je kunt ook de zijspieren trainen door in plaats van recht vooruit, een beetje naar links of rechts uit te wijken. Voor wat meer uitdaging kan je ook proberen om op je tenen te steunen in plaats van je knieën.

Naast het gebruikelijke Ab Wheel kan je ook gebruik maken van de Core Wheels. In wezen bieden deze Wheels dezelfde oefening, maar met een apart wiel voor elke hand. Hierdoor is een grotere variatie aan oefeningen mogelijk.

 

Ab wheel of ab roller?

Een ab wheel en een ab roller verwijzen naar dezelfde fitnessuitrusting, namelijk een eenvoudig maar effectief apparaat om de buikspieren te trainen. Het apparaat bestaat uit een wiel met handvatten aan weerszijden en wordt gebruikt voor rollende oefeningen op de grond. Deze oefeningen zijn gericht op het versterken van de buikspieren, de rugspieren en de stabiliserende spieren van het bovenlichaam. Hoewel de termen "ab wheel" en "ab roller" door elkaar worden gebruikt, verwijzen ze allebei naar hetzelfde fitnessapparaat dat een veelzijdige en uitdagende training biedt voor een sterker en strakker core.


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over ab wheels? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als sporter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.

 
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl.