Olympische Halterstangen

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Nieuw
per pagina

Traditionele en Crossfit halterstangen


De halter is het belangrijkste onderdeel van de sport. Het is het enige stuk gereedschap dat wordt gebruikt bij zowel de snatch als de clean and jerk. Er zijn veel verschillende soorten halterstangen op de markt, maar degene die in internationale wedstrijden wordt gebruikt heet een "IWF Competition Bar"

De IWF Competition Bar heeft een gewicht van 20 kg (44 lb) en een lengte van 2,2 m (7 ft 2 in). en is gemaakt van hoogwaardig staal en heeft een gekarteld oppervlak om atleten te helpen hem vast te houden. De halterstang is ook voorzien van een laag chroom om hem te beschermen tegen roest en krassen.

Een van de geweldige dingen van de IWF Competition Bar is dat hij gekalibreerd is volgens internationale normen. Dit betekent dat hij bij elke wedstrijd precies hetzelfde presteert, wat zorgt voor een gelijk speelveld voor alle atleten.

De Muscle Power Crossfit Barbells

Crossfit atleten gebruiken Olympische halterstangen bij hun trainingen. Deze barbells zijn ontworpen voor de specifieke lifts die nodig zijn in Crossfit. Zowel de traditionele barbells maar ook kortere lengte of van een net ander gewicht.

De afmetingen zijn verschillend voor powerlifting of Olympisch gewichtheffen. Welke afmetingen een halterstang mag hebben of waaraan de halsterstang moet voldoen is in een zgn. technische reglement per sport vastgelegd.


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over halterstangen? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als sporter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl