Gewichtsvesten

Gewichtsvesten

Gewichtsvesten vergroten je kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Door een gewichtsvest verhoog je de weerstand bij lichaamsgewicht oefeningen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voordelen van het gebruik van een gewichtsvest

  • Een gewichtsvest is multifunctioneel en geschikt voor het vergroten van de kracht, snelheid en uithoudingsvermogen.
  • Je kunt een gewichtsvest gebruiken bij krachttraining om bij oefeningen waarbij je normaal traint met het eigen lichaamsgewicht de weerstand te vergroten.
  • Denk bijvoorbeeld aan oefeningen als dippen, pull ups en chin ups. Daarnaast kun je een gewichtsvest gebruiken tijdens het hardlopen en een cardiosessie. De extra kilo’s die je mee sjouwt zorgen voor een hogere energieverbranding en een hogere weerstand bij het sprinten.

Gewichtsvesten, minimaal twee vliegen in één klap

Gewichtsvesten zijn eenvoudig te combineren met je huidige trainingen. Je voert dezelfde oefeningen uit met extra gewicht. Hierdoor werkt je lichaam harder, waardoor spiermassa wordt opgebouwd terwijl je vet en calorieën verbrandt. De training wordt dus intensiever, zonder dat er meer herhalingen nodig zijn per oefening. Op een tijd efficiënte manier voeg je dus een extra dimensie toe aan de workouts. Draag bijvoorbeeld een vest tijdens push ups en pull ups en werk tegelijkertijd aan je uithoudingsvermogen.

Welke oefeningen kan ik met een gewichtsvest doen?

In principe kan je iedere oefening uitvoeren met een gewichtsvest. Toch wordt er geadviseerd om bij de volgende oefeningen, mits je niet verder komt met je eigen lichaamsgewicht, een gewichtsvest te gebruiken. 

  1. Pull ups/optrekken: Als je al enige tijd in de sportschool bezig bent zul je merken dat het uitvoeren van pull-ups steeds makkelijker gaat. Een dipbelt zou een oplossing kunnen zijn, het nadeel van een dipbelt is dat het gewicht voornamelijk op je middel drukt. Bij een gewichtsvest is het gewicht meer verdeeld over je lichaam. Dit is voor de uitvoering een stuk prettiger. 
  2. Push-ups: Ook het opdrukken zal een stuk eenvoudiger gaan naarmate je meer ervaring hebt in de sportschool. Met push ups versterk je heel je bovenlichaam, dit zal er voor zorgen dat je met andere press oefeningen, zoals bankdrukken. Snel vooruitgang boekt. 
  3. Dips: Het uitvoeren van dips is hetzelfde verhaal als de vorige oefeningen die besproken zijn. Bij dips is een dipbelt, ook mogelijk. Het is een persoonlijke keus, een gewichtsvest is naar onze mening comfortabeler dan een dipbelt. 
  4. Planks: Normaal wordt er een schijf op je rug gelegd om te verzwaren, een gewichtsvest geeft toch net wat meer comfort wat dat betreft. 
  5. Cardio!: Bij vele soorten cardio zoals bij bijvoorbeeld hardlopen zal het zorgen dat jij eerder vermoeid bent, je verbrandt meer calorieën waardoor je sneller gewicht zal verliezen, mits je goede voeding tot je neemt. 

Soorten en maten gewichtsvesten

Gewichtsvesten zijn er in allerlei soorten en maten. Muscle Power levert vesten van tien of twintig kilo. Afhankelijk van jouw niveau adviseren we modellen met uitneembare kilo’s of juist met een vast gewicht. Zo train je altijd verantwoord en kun je blijven ontwikkelen tijdens de training. Hierdoor is het echt een investering waar je lang profijt van hebt.

Het comfort van gewichtsvesten

Trainingen met gewichtsvesten zijn zwaarder. Comfort is dus belangrijk, want je wilt positieve resultaten aan je lichaam zien. Voorkom daarom irritaties in nek en schouders dankzij de hoogwaardige kwaliteit van Muscle Power. Netjes afgewerkte vesten die prettig in gebruik zijn. Alleen zo blijft jouw training succesvol verlopen. 

Hieronder zie je een filmpje van ons gewichtsvest 10kg, ook vind je meerdere oefeningen die mogelijk zijn. Wil je meer info over gewichtsvesten? 

Gewichtsvesten kopen of testen

Adviseurs van Muscle Power geven handige tips over gewichtsvesten op basis van je bouw, geslacht, doelen en niveau. Kom daarom naar de showroom in Doesburg. Daar kun je onder andere vesten bekijken en testen. Met één van onze adviseurs kom je zeker uit bij een passend antwoord op jouw vragen. Of het nu voor thuis, op de sportschool, outdoor, groepstraining of een-op-een trainingen is. Neem contact op om een afspraak te maken.