Classic / Gietijzer Kettlebell

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Aanbieding
 2. Aanbieding
 3. Aanbieding
 4. Nieuw
 5. Nieuw
 6. Nieuw
 7. Nieuw
 8. Nieuw
 9. Nieuw
 10. Nieuw
 11. Nieuw
 12. Nieuw
per pagina

Gietijzer kettlebell online kopen?

Een Muscle Power gietijzer kettlebell is een gewicht dat wordt gebruikt voor krachttraining en conditietraining. Het is gemaakt van gietijzer en heeft de vorm van een bel met een handvat. Kettlebells worden vaak gebruikt voor oefeningen waarbij het hele lichaam wordt aangesproken, zoals swings, squats en lunges.

Ze zijn een effectief hulpmiddel om spieren te versterken en de conditie te verbeteren. Gietijzer kettlebells van Muscle Power zijn duurzamer dan kettlebells gemaakt van andere materialen, zoals vinyl of neopreen, maar ze zijn ook zwaarder en kunnen dus moeilijker te hanteren zijn voor beginners of voor oefeningen waarbij het belangrijk is om snel te kunnen wisselen van gewicht. Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken bij het werken met kettlebells om blessures te voorkomen.

Waarom trainen met een Kettlebel?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor het trainen met kettlebells:

 1. Full body workout: Kettlebells zijn een effectief hulpmiddel om het hele lichaam te trainen. Oefeningen zoals swings, squats en lunges aanspreken veel verschillende spiergroepen tegelijk.
 2. Verbetering van de conditie: Kettlebell training kan de conditie verbeteren door het hart te laten pompen en het uithoudingsvermogen te verhogen.
 3. Versterken van de spieren: Kettlebells zijn een effectief hulpmiddel om spieren te versterken, vooral in de benen, het middenrif en de rug.
 4. Verbeterde coördinatie: Oefeningen met kettlebells kunnen de coördinatie verbeteren door de spieren en de hersenen te laten samenwerken om het gewicht te bewegen.
 5. Flexibiliteit en mobiliteit: Kettlebell training kan de flexibiliteit en mobiliteit verbeteren door het gewicht op verschillende manieren te bewegen.
 6. Gemakkelijk te gebruiken: Kettlebells zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen overal worden gebruikt, zonder dat er speciale apparatuur of een sportschool nodig is.
 7. Leuk: Veel mensen vinden het leuk om met kettlebells te trainen omdat het afwisselend en uitdagend is.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat het gebruik van kettlebells, net als elke vorm van krachttraining, een veilige en juiste techniek vereist om blessures te voorkomen. Het is aan te raden om een gekwalificeerde instructeur te raadplegen voordat u begint met het trainen met kettlebells.

Hoevaak per week trainen met Kettlebells?

Hoe vaak u per week met een kettlebell kunt trainen, hangt af van uw specifieke doelen en uw huidige fitnessniveau. Als u net begint met het trainen met kettlebells, kunt u wellicht twee tot drie keer per week trainen. Als u al wat ervaring heeft met het trainen met kettlebells, kunt u wellicht vier tot zes keer per week trainen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u voldoende rust krijgt tussen trainingen om uw spieren de tijd te geven om te herstellen en te groeien. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u een gevarieerd trainingsprogramma volgt, zodat u niet te vaak dezelfde spieren aanspreekt.

Het is aan te raden om te beginnen met lichtere gewichten en het aantal herhalingen en sets geleidelijk op te bouwen naarmate u fitter wordt. Als u pijn of ongemak voelt tijdens de oefeningen, moet u de oefeningen aanpassen of een lager gewicht gebruiken. Als u twijfelt over hoe vaak u per week met een kettlebell moet trainen, kunt u het beste een gekwalificeerde instructeur raadplegen voor professioneel advies.

Advies voor compleet inrichting van sportscholen en Crossfitboxen?

Ben je op zoek naar een partner om je sportschool of crossfit box professioneel en efficiënt in te richten? Muscle Power is dé expert op het gebied van inrichting van sportscholen en crossfit boxen.

Wij bieden niet alleen een ruime selectie van topkwaliteit sportapparatuur, maar geven ook graag advies en denken mee over de totale inrichting van je zaak. Onze ervaren professionals hebben al talloze sportscholen en crossfit boxen succesvol ingericht en weten precies wat er nodig is om jouw doelgroep aan te spreken en te behouden.

Wil jij professioneel advies of een offerte op maat? Bel ons : 0313 750727 of mail ons.

En kijk ook zeker bij de rest van ons halters en gewichten assortiment.