Fitnessbank

Of je nu op zoek bent naar een verstelbare bank voor krachttraining, een flat bench voor stabiliteit of een multifunctionele bank voor diverse oefeningen, bij ons vind je de perfecte fitnessbank. Onze fitnessbanken zijn ontworpen met comfort, duurzaamheid en functionaliteit in gedachten, zodat je optimaal kunt presteren tijdens je workouts. Bereid je voor op gevarieerde oefeningen, van dumbbell presses tot incline bench presses, en til je kracht- en spieropbouw naar een hoger niveau. Ontdek de kwaliteit en veelzijdigheid van de fitnessbanken van Muscle Power en investeer in jouw fitnesssucces!

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Nieuw
  2. Nieuw
per pagina

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fitnessbank?


Wij vinden het belangrijk dat je de juiste keuze maakt bij de aanschaf van een fitnessbank. Er zijn een aantal eigenschappen die van belang zijn bij de aanschaf van een fitnessbank. Hieronder beschrijf ik de belangrijkste eigenschappen en licht ik ze even kort toe.

  • Belastbaarheid: De maximale belastbaarheid van een fitnessbank wordt uitgedrukt in KG, dit betekent het gewicht van jezelf (de gebruiker) + het gewicht waar je mee traint. Goedekope fitnessbanken kunnen doorgaan maar tot 200KG, de fitnessbanken van Muscle Power zijn doorgaans belastbaar tot 450KG. Aan te raden is een minimale belastbaarheid van 300KG.
  • Verstelbaarheid: Naast de belastbaarheid is ook de verstelbaarheid van de fitnessbank belangrijk bij de aanschaf. Beperk je jezelf tot een bank die niet verstelbaar is of wil je een fitnessbank waarbij je zowel schuin kan liggen, of plat en staand? De hoeveelheid standen speelt hierbij ook een belangrijke rol. Hoe meer standen, hoe meer mogelijkheden de bank je geeft. In de meeste gevallen zijn de rugleuning en zitting onafhankelijk van elkaar te stellen.
  • Afmetingen:  Is de rugleuning lang genoeg, zodat je hier met je rug en hoofd kunt liggen bij het uitvoeren van de oefeningen? Niet iedereen denkt er aan bij de aanschaf van een fitnessbank. Naast de lengte speelt ook de breedte een belangrijke rol. Je moet, voornamelijk met zware gewichten, stevig op je rug kunnen liggen. 
  • Bekleding van de fitnessbank: De bekleding van de bank speelt een grote rol voor de grip. Een goede fitnessbank heeft een wat stugge bekleding waardoor je grip optimaal is.

Welke fitnessbanken biedt Muscle Power aan?


De meeste fitnessbanken die wij aanbieden zijn in hoogte en vorm verstelbaar. Op deze manier heeft de fitnessbank altijd de juiste vorm voor de oefening die jij wil doen. De fitnessbanken zijn van hoge kwaliteit en kunnen tegen een stootje.

- Fitnessbanken verstelbaar en één niet verstelbare. 

- Halterbanken, dit is voor barbells, waarmee je oefeningen kunt doen zoals bankdrukken.


Waarom een fitnessbank?


Een fitnessbank wordt bij een groot scala aan oefeningen gebruikt en is vrijwel in iedere gym aanwezig. Als je halters en dumbbells hebt, heb je ook een fitnessbank nodig. Door de veelzijdige toepassingen van de banken is het mogelijk om oefeningen zowel incline (schuin naar boven) als decline (schuin naar ondere) te gebruiken. Om de spieren van iedere mogelijk hoek goed te kunnen trainen is het belangrijk om dit verschillende hoeken te doen. Een fitnessbank geeft je de gelegenheid om bijvoorbeeld bij een oefening zoals de dumbbell chest press, de bovenkant van je borst (incline) en de onderkant van je borst (decline) zo effectief mogelijk te trainen. 

 Inspiratie nodig voor oefeningen?


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over fitnessbanken? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als crossfitter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl