Slamballen

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een slamball koop je bij Muscle Power

 De Muscle Power Slamballen zijn een geweldige toevoeging aan je trainingsroutine, omdat ze je de mogelijkheid bieden om een breed scala aan oefeningen te doen die gericht zijn op verschillende spiergroepen.

Deze slamballen zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten, van 4 kg tot 20 kg, waardoor je de intensiteit van je training kunt aanpassen aan je fitnessniveau en trainingsdoelen.

Er zijn talloze oefeningen die je kunt doen met slamballen, zoals de slamball slam, woodchopper, overhead squat, push-up met slambal en Russian twist. Deze oefeningen richten zich op kracht, uithoudingsvermogen en explosieve kracht en maken gebruik van verschillende spiergroepen.

De Muscle Power Slamballen zijn van hoge kwaliteit en duurzaamheid, waardoor ze lang meegaan en bestand zijn tegen intensief gebruik. Ze zijn geschikt voor verschillende soorten trainingen, zoals CrossFit, bootcamp en fitness, en zijn een geweldige aanvulling op je thuisgym of professionele sportschool.

Als je op zoek bent naar een veelzijdig hulpmiddel om je kracht, uithoudingsvermogen en explosieve kracht te verbeteren, overweeg dan zeker de Muscle Power Slamballen. Door hun duurzaamheid en verschillende gewichten, zijn deze slamballen geschikt voor sporters van elk fitnessniveau en kunnen ze worden gebruikt voor een breed scala aan oefeningen en trainingsdoelen.

Het voordeel van de slamball vs medicijnbal

De slamball kan ingezet worden voor dynamische oefeningen die normaal gesproken met standaard halters en halterschijven worden uitgevoerd, zoals squats, zijwaartse raises, schuine draaien, borstdruk, schouderdruk, enzovoorts. Echter, de slamball is ook een effectief hulpmiddel voor functionele en sportgerichte training omdat er diverse explosieve oefeningen mee kunnen worden uitgevoerd die met een normale medicijnbal niet aan te raden zijn. De zogenaamde slams en throws, oftewel het betere gooien en smijten. Deze slamball-oefeningen richten zich meer op explosiviteit en uithoudingsvermogen, precies wat je nodig hebt voor het beoefenen van jouw sport.

Gewone medicijnballen worden doorgaans alleen gebruikt voor standaard dynamische oefeningen die ook met losse gewichten kunnen worden uitgevoerd. Dit komt doordat de medicijnbal niet ontworpen is om klappen op te vangen zoals de slamball dat doet.

Een populaire slamball oefening

De deelnemer tilt de slamball boven het hoofd en werpt hem met kracht naar beneden, waarbij de bal op de grond blijft liggen zonder te stuiteren. Dit is een krachtige en explosieve beweging die helpt bij het ontwikkelen van spierkracht en uithoudingsvermogen.