Power racks

Een power rack stelt je in staat om een breed scala aan oefeningen uit te voeren, waaronder squats, bench presses, pull-ups en nog veel meer, met maximale stabiliteit en controle. Met verstelbare onderdelen en accessoires kun je jouw training op maat maken. Ontdek de kracht en veelzijdigheid van het Power Rack van Muscle Power en laat je fitnessambities werkelijkheid worden!

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 91

Van hoog naar laag sorteren
  1. Dutch Product
  2. Dutch Product
  3. Dutch Product
  4. Dutch Product
  5. Aanbieding
  6. Aanbieding
per pagina

Een power rack koop je bij Muscle Power


Met de stalen constructie van een power rack om je heen, kan je veilig bankdrukken – zonder spotter. Push jezelf tot het uiterste en weet dat het power rack (of de powercage) er altijd is als back-up, voor als het je niet lukt om een herhaling af te maken. Met een power rack fitness je alleen op een veilige manier. Maar eigenlijk is deze fitnesstool een must-have voor iedereen die aan serieuze krachttraining doet. Bij Muscle Power kan je power racks kopen voor in jouw homegym, en ook hebben we professionele power racks voor in de sportschool.


Trainen met een power rack


Met een power rack kan je de zwaarste compound-oefeningen uitvoeren op een veilige manier. Denk aan de squat, bench press, military press, shrugs en meer. Tijdens herhalingen heb je geen zorgen meer om de stang te laten vallen, want de stang wordt opgevangen door een ander stuk staal (safety bar of dwarsbalk) in plaats van door jezelf. Als het niet lukt om een herhaling af te maken, hang je de stang hier in. Je hebt met deze rigs dus geen spotter nodig, zoals eigenlijk wel het geval is als je met een halterstang traint. In combinatie met halterstangen, gewichten en halterbanken verbeter jij je pr’s. Die extra 5 kg proberen om je record te verbeteren? Dat kan nu. Doordat een powercage veilig aanvoelt, krijg je meer zelfvertrouwen om zwaarder te trainen. En dus kan je je doelen in no-time behalen.  

Wil jij zien welke oefeningen je aan het powerrack kunt doen? Klik hier


Een power rack kopen: hier moet je op letten


Ga je een power rack kopen, dan wil je natuurlijk wel een constructie die optimaal aansluit bij jouw trainingen. Hieronder vier punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een power rack.

  1. Belastbaarheid. Wat is de maximale belastbaarheid van het rack? Hoe hoger de belastbaarheid, hoe steviger en stabieler het rack is.
  2. Safety bar. De safety bar zorgt ervoor dat je veilig kan trainen. Is deze bar stevig genoeg om het gewicht waarmee jij traint te dragen? Er zijn drie types safety bars: de losse staaf (lage belastbaarheid), de dwarsbalk en de safety straps. Als je voor zwaar gaat, schaf dan een power cage aan met een dwarsbalk of safety straps – voor jouw eigen veiligheid. Bij Muscle Power werken we met power racks met dwarsbalken omdat die een hoge belastbaarheid hebben.
  3. Afmetingen. Niet onbelangrijk, wat zijn de afmetingen van het rack? En vooral, wat is de hoogte? Je wilt natuurlijk niet dat je met je hoofd boven het rek uitkomt. Bij de power racks van Muscle Power hoef je je hier geen zorgen over te maken. Of je moet langer zijn dan 2.05m. Neem in dit geval contact met ons op om maatwerk te bespreken.
  4. Optrekstang. Heeft de powercage een bovenbalk als optrekstang? Dit is handig voor oefeningen zoals pull-ups en chin-ups!


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over power racks? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als sporter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl