Olympische Curl Stangen

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Curl bars, EZ of Olympic

Als aanvullende oefeningen ten behoeve van de Crossfit prestaties kan de curl bar gebruikt worden.

Er zijn een paar verschillende soorten curlstangen op de markt. Bijvoorbeeld de traditionele EZ curl bar. Dit type stang heeft een licht gebogen ontwerp dat het gemakkelijker maakt om vast te pakken en vermindert de hoeveelheid druk op je polsen.

Een andere populaire optie is de Olympische curlstang. Dit type stang is zwaarder en heeft meer gewicht platen capaciteit dan de EZ curl bar. Hij is ook wat langer, wat handig kan zijn als je veel ruimte hebt om mee te werken in de box of misschien wel je home gym.

Als je traint met een curl halterstang zie je dat je handen een andere positie innemen dan bij het trainen met een rechte stang. Jouw pols en armgebruik je in een andere hoek en daardoor worden de pezen ontlast. Je gaat dus meer de spieren trainen, waardoor blessures af kunnen nemen.

Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welk type curlstang het beste bij je past. Houd rekening met je kracht en ervaringsniveau, en met de ruimte die je hebt om mee te werken. Kies dan de stang die je helpt je fitnessdoelen te bereiken.