Boksmaterialen

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Aanbieding
  2. Aanbieding
  3. Aanbieding
per pagina

Bij Muscle Power vindt je de standaard bokshandschoenen. Maar ook bokshandschoenen met een vrolijker kleurtje, voor de vrouwelijke sporters. Ook vind je hier de grappling bokshandschoen, ook wel de MMA bokshandschoen genoemd. Deze heeft wat minder foam maar is net zo comfortabel en veilig als de standaard bokshandschoen. Ook vind je hier binnenhandschoenen voor in je bokshandschoenen, dit biedt extra hygiëne en bescherming en verlengt de levensduur van je bokshandschoenen. 

Adidas bokshandschoenen en Super Pro handschoenen

Muscle Power kiest voor Adidas bokshandschoenen en Super Pro handschoenen. Onze selectie van bokshandschoenen zijn perfect voor zowel vechtsport als voor het trainen met bokszakken. De bokshandschoenen bieden voldoende bescherming tijdens intensieve oefeningen. De standaard Super Pro/Adidas bokshandschoenen doen hetzelfde, bieden misschien zelfs meer bescherming, maar zijn ook groter dan de MMA bokshandschoenen. 

Bokshandschoenen zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

Bokshandschoenen zijn er om jouw handen én jouw tegenstander te beschermen. Wij hebben hier een mooie, degelijke selectie bokshandschoenen op een rijtje gezet die precies dat doen.

Wat voor eisen stel je aan een bokshandschoen?
Een bokshandschoen moet vochtregulerend zijn, een beetje comfort is niet verkeerd en hij moet tegen een stootje kunnen. De bokshandschoenen die wij aanbieden zijn gemaakt van sterk kunstleder en zijn gevuld met een speciale foamlaag met lucht kanalen voor extra ventilatie. 

Bokshandschoenen kopen?

Wist je dat?

De bokshandschoen is sinds 1868 verplicht bij bokswedstrijden. Tot die tijd werd er nog veel gevochten zonder bokshandschoenen of met doeken die om de hand werden gewikkeld om te fungeren als bokshandschoen. De man die deze regel invoerde is John Sholto Douglas, die regels omtrent bokshandschoenen zijn onderdeel van een aantal boksregels die de basis vormen van het moderne boksen en zijn bedacht door John Graham Chambers.