Plyoboxen

Plyoboxen

De Plyo box of ook wel Crossfit box genoemd, waar bij Plyo staat voor plyometrisch trainen, zijn gemaakt om de explosiviteit van je spieren te vergroten. Oefeningen met de plyo box zijn een welkome aanvulling voor iedere crossfitter. Met een plyobox kan je ook andere oefeningen doen zoals push-ups of sit-ups.  De constante herhaling van het op de plyo box springen en er weer vanaf springen maakt van jouw benen explosieve krachtmachines. De plyo box ziet er wellicht simpel uit, maar trainen met de plyo box is dat zeker niet. Resultaat zul je als beginner snel voelen, de ervaren crossfitters zullen echter ook nogsteeds wat voelen na een zware oefening op de plyo box.

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is het doel van het trainen met een plyo box?

De plyo box ziet er wellicht simpel uit, maar trainen met de plyo box is dat zeker niet. Resultaat zul je als beginner snel voelen, de ervaren crossfitters zullen echter ook nogsteeds wat voelen na een zware oefening op de plyo box. Door het trainen met een plyo box gaat je coordinatie omhoog, en het vergroot je (sprong) kracht. De bewegingen zorgen er voor dat jij maximaal kracht levert in een zo kort mogelijk periode. 

Plyobox kopen?

Wij hebben een kleine selectie plyo boxen gemaakt om aan te bieden. Zo hebben we de simpele houten plyobox, dit is een hele basis plyobox. Dan hebben we een zwarte plyo box met een zwarte foamlaag, deze plyo box is natuurlijk vooral veiliger voor de beginners onder ons. Zo'n houte plyo box kan namelijk best pijn doen als het fout gaat. Als laatste hebben we een plyo box set, met de plyo box set koop je drie plyoboxen met verschillende hoogtes. Op deze manier kun je jouw oefeningen steeds zwaarder maken.

De Houten Plyo Box: De standaard plyobox, zoals deze bedoeld is. De houten plyobox van Muscle Power is een stevige box en wat ook handig is: de plyobox is kantelbaar en op die manier in hoogte verstelbaar

Plyo Box Set: verkrijgbaar als set van 3 stuks: 32 cm, 47,5 cm en 62 cm. Dit zijn drie losse frames. Het voordeel hiervan is dat je op een set met meerdere mensen tegelijkertijd kunt trainen (dan wel op verschillende hoogtes). Het platform is antislip en ze zijn stapelbaar.

De Plyobox met foam: Deze plyobox is zwart, wat al heel mooi past bij de inrichting van heel veel sport- (crossfit) scholen. De zwarte plyobox is wat veiliger en is zachter voor de voeten waardoor oefeningen vooral de spieren trainen en minder de voet beschadigen. Deze plyobox is de go-to plyobox voor beginners. Deze plyobox is kantelbaar, waardoor er op 3 verschillende hoogtes kan worden getraind.