Plyoboxen

Plyo boxen zijn veelzijdige trainingshulpmiddelen die worden gebruikt voor plyometrische oefeningen en sprongtraining. Deze boxen zijn meestal gemaakt van stevig hout, schuim of metaal en hebben verschillende hoogtes aan elke zijde, waardoor sporters kunnen springen, springen of landen op verschillende hoogteniveaus. Plyo boxen worden gebruikt voor het ontwikkelen van kracht, explosiviteit en sprongvermogen tijdens diverse workouts en zijn populair in functionele trainingen, crossfit en algemene atletische prestatieverbetering.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Aanbieding
per pagina

Een plyobox online kopen?

De plyobox ziet er misschien simpel uit, maar ermee trainen is dat zeker niet. Sterker nog plyoboxen zijn een van de meest veelzijdige trainingsmaterialen apparaten dat je kunt bezitten als je fit wilt worden. Ze bieden een totale lichaamstraining, en omdat ze zo veelzijdig zijn, kunnen ze worden gebruikt voor een breed scala aan oefeningen.

Ze kunnen worden gebruikt om spieren op te bouwen, uw lichaam te versterken, uw evenwicht en coördinatie te verbeteren en zeker uw cardio-conditie te verbeteren.

Alles over plyoboxen.

Wij zien of krijgen vaak een aantal de zelfde vragen. Laten we hier eens naar kijken zodat jij helemaal op de hoogte bent van alles boxjumps!

  • Welke plyobox moet ik kopen?
  • Hoe hoog is een box bij Crossfit?
  • Waar is de box jump goed voor?
  • Welke spieren train je met box jumps?
  • Welke oefeningen zijn er met een plyobox?
  • Welke verschillende plyoboxen zijn er?

Maar allereerst antwoord op de vraag:

Wat is een plyobox?

Een plyobox is een kist/box of oefeninstrument dat wordt gebruikt om een verscheidenheid aan aërobe als krachtopbouwende oefeningen uit te voeren. Plyometrische toestellen zijn meestal gemaakt van hout of andere stevige materialen.

Elke box heeft verschillende hoogtes en breedtes waarmee de intensiteit van de training aangepast kan worden.

Plyometrische boxen kunnen variëren van 6 tot 24 inch. En de dames en heren hoogtes gebruikt bij bijvoorbeeld Crossfit zijn 50 en 60 centimeter.

Er zijn verschillende soorten plyoboxen die voor verschillende oefeningen kunnen worden gebruikt. Het meest basale type is de standaard plyobox, dat is in principe gewoon een rechthoekige doos gemaakt van hout. Natuurlijk wel enorm verstevigd om de klappen van het springen op te vangen.

Een vriendelijker variant is de soft box. Waar de naam het in principe al zegt. Deze box is voorzien van een vriendelijke foam laag om te beschermen bij het misspringen.

Welke Plyo box moet ik kopen?

De Muscle Power plyobox is er in verschillende uitvoeringen. In onze shop kan je een plyobox kopen van hout, foam en metaal. Elke soort plyobox heeft zo zijn eigen voordelen – maar allemaal zijn ze zeer geschikt voor kleine ruimtes. Zo kan je de boxen van hout en foam kantelen en op drie verschillende manieren neerzetten, waardoor je met één plyobox op drie verschillende hoogtes kunt trainen.

Kijk bij de verschillende plyoboxen voor meer detail-informatie.

 

Waar is de box jump goed voor?

Plyoboxen zijn speciaal ontworpen voor de sprongtraining, springtechniek. Door er herhaaldelijk op de plyobox te springen, en bij elke training sneller, hoger of verder, vergroot je de explosiviteit van je spieren. En dat is dan weer ideaal voor crossfit of bootcamp.

 

Welke spieren train me met een box jump?

In principe train me met de box jump verschillende spiergroepen in het hele lichaam. Waaronder natuurlijk die in het onderlichaam en de kern. Hiermee bedoelen we natuurlijk de benen. Maar door op de box te springen, gebruik je veel meer dan alleen je benen. Je traint je bilspieren, core, armen en zelfs je schouders. Dit zijn allemaal factoren die bijdragen tot meer kracht en uithoudingsvermogen.

Plyo box oefeningen

Je kan met de plyo box oefeningen doen als onderdeel bij crossfit, maar ook kan je de box gebruiken als warming-up voor (lowerbody) krachtoefeningen. Hoe dan ook train je je beenspieren op een explosieve manier; plyo staat voor plyometrisch trainen.

Tijdens plyo box oefeningen worden de spieren eerst verlengd en daarna direct zo krachtig mogelijk verkort. De bewegingen zorgen ervoor dat jij maximaal kracht levert in een zo kort mogelijk periode. Dit maakt je spieren sterker en elastischer, waardoor je sneller sprint en hoger springt. Oefeningen met de plyo box zijn een welkome aanvulling voor iedere crossfitter.

De constante herhaling van het op de plyo box springen en er weer vanaf springen maakt van jouw benen explosieve krachtmachines.

Resultaat zul je als beginner snel voelen, maar ook de ervaren crossfitters voelen na een zware oefening op de plyo box nog altijd resultaat. Hieronder drie plyo box oefeningen.

  1. Box jump. Spring uit stand met twee benen op de plyo box. Hoe hoger de box waar je op springt, hoe meer je de sprongkracht traint. 2. Hurdle jumps. Er staan meerdere plyo boxen achter elkaar (hordes). Spring met je benen bij elkaar over de hordes heen. Probeer de grond tussen de hordes steeds zo kort mogelijk te raken.
  2. Hurdle jumps. Er staan meerdere plyo boxen achter elkaar (hordes). Spring met je benen bij elkaar over de hordes heen. Probeer de grond tussen de hordes steeds zo kort mogelijk te raken
  3. Depth jump. Spring van een kleine ophoging, om direct omhoog op een plyo box te springen nadat je geland bent.

 

Merk je dat oefeningen je steeds makkelijker afgaan? Maak de trainingen dan moeilijker door sneller, verder of hoger te springen. Ga nooit springen met extra gewicht, want hierdoor kan je overbelastingsblessures krijgen.

Het Muscle Power Plyobox assortiment!

Op de Muscle Power website vindt u een groot assortiment plyoboxen die ontworpen zijn om u te helpen het meeste uit uw trainingen te halen. Of u nu net begint met sporten of een doorgewinterde atleet, zullen onze boxen u helpen uw fitnessdoelen te bereiken.

We hebben een breed scala aan boxen beschikbaar in verschillende maten, materialen. Van vriendelijke soft plyoboxen tot te combineren boxen gemaakt voor atleten die hun training naar een hoger niveau willen tillen, we hebben alles wat je nodig hebt om fit te worden en gezond te blijven.

Plyo box hout

De plyo box hout  is de basis plyo box: een stevige en relatief goedkope optie. Je kan deze 3-in-1 plyo box op verschillende manieren neerzetten, en dus met drie verschillende hoogtes trainen. Ga voor de kleine of grote versie: train op 35, 43 en 55 cm (kleine plyo box hout), of op 51, 61 en 76 cm (grote plyo box hout). Een nadeel aan het trainen op de plyo box hout is dat het materiaal hard is; spring je een keer mis, dan kan het hout pijnlijk zijn aan je voeten of schenen. Ben je beginner, dan is de foam plyo box een goed alternatief.

Foam plyo box

De foam plyo box is gemaakt van hard schuim. Dit maakt de box stevig, terwijl de randen zacht zijn. Een groot voordeel – mocht je tijdens de training ergens tegenaan knallen. Ook het oppervlak van de foam plyo box is zachter voor de voeten dan bij de plyo box hout het geval is, wat maakt dat je voeten het minder zwaar hebben. De Muscle Power plyo box van foam is zwart en bedrukt met felgekleurde cijfers die de hoogte aangeven, wat heel mooi past bij de inrichting van veel crossfit- en sportscholen.

Plyo box set

Ook kan je bij Muscle Power een plyo box set kopen: dit zijn drie losse metalen frames met verschillende hoogtes. Op deze manier kun je jouw oefeningen steeds zwaarder maken. De platforms zijn antislip en de frames zijn stapelbaar. Ideaal dus voor kleine ruimtes!

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat u investeert in een kwalitatief goede producten zoals alle crossfit materialen van muscle power. Met al deze apparatuur binnen handbereik zul je zeker goede resultaten boeken!

Wil jij professioneel advies of een offerte op maat? Bel ons : 0313 750727 of mail ons.