Plyoboxen

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De plyobox ziet er misschien simpel uit, maar ermee trainen is dat zeker niet. Plyoboxen zijn speciaal ontworpen voor de sprongtraining, springtechniek. Door er herhaaldelijk op de plyobox te springen, en bij elke training sneller, hoger of verder, vergroot je de explosiviteit van je spieren. En dat is dan weer ideaal voor crossfit of bootcamp. Bij Muscle Power kan je verschillende versies van de plyobox kopen: van hout, foam en metaal. Voor welke je ook gaat – de crossfit plyobox verbetert je coördinatie en vergroot je (sprong)kracht.

Plyo box kopen
De Muscle Power plyobox is er in verschillende uitvoeringen. In onze shop kan je een plyobox kopen van hout, foam en metaal. Elke soort plyobox heeft zo zijn eigen voordelen – maar allemaal zijn ze zeer geschikt voor kleine ruimtes. Zo kan je de boxen van hout en foam kantelen en op drie verschillende manieren neerzetten, waardoor je met één plyobox op drie verschillende hoogtes kunt trainen.

Kijk bij de verschillende plyoboxen voor meer detail-informatie.

Plyo box oefeningen

Je kan met de plyo box oefeningen doen als onderdeel bij crossfit, maar ook kan je de box gebruiken als warming-up voor (lowerbody) krachtoefeningen. Hoe dan ook train je je beenspieren op een explosieve manier; plyo staat voor plyometrisch trainen. Tijdens plyo box oefeningen worden de spieren eerst verlengd en daarna direct zo krachtig mogelijk verkort. De bewegingen zorgen ervoor dat jij maximaal kracht levert in een zo kort mogelijk periode. Dit maakt je spieren sterker en elastischer, waardoor je sneller sprint en hoger springt. Oefeningen met de plyo box zijn een welkome aanvulling voor iedere crossfitter. De constante herhaling van het op de plyo box springen en er weer vanaf springen maakt van jouw benen explosieve krachtmachines. Resultaat zul je als beginner snel voelen, maar ook de ervaren crossfitters voelen na een zware oefening op de plyo box nog altijd resultaat. Hieronder drie plyo box oefeningen.

  1. Box jump. Spring uit stand met twee benen op de plyo box. Hoe hoger de box waar je op springt, hoe meer je de sprongkracht traint. 2. Hurdle jumps. Er staan meerdere plyo boxen achter elkaar (hordes). Spring met je benen bij elkaar over de hordes heen. Probeer de grond tussen de hordes steeds zo kort mogelijk te raken.
  2. Hurdle jumps. Er staan meerdere plyo boxen achter elkaar (hordes). Spring met je benen bij elkaar over de hordes heen. Probeer de grond tussen de hordes steeds zo kort mogelijk te raken
  3. Depth jump. Spring van een kleine ophoging, om direct omhoog op een plyo box te springen nadat je geland bent.

Merk je dat oefeningen je steeds makkelijker afgaan? Maak de trainingen dan moeilijker door sneller, verder of hoger te springen. Ga nooit springen met extra gewicht, want hierdoor kan je overbelastingsblessures krijgen.

Plyo box hout

De plyo box hout  is de basis plyo box: een stevige en relatief goedkope optie. Je kan deze 3-in-1 plyo box op verschillende manieren neerzetten, en dus met drie verschillende hoogtes trainen. Ga voor de kleine of grote versie: train op 35, 43 en 55 cm (kleine plyo box hout), of op 51, 61 en 76 cm (grote plyo box hout). Een nadeel aan het trainen op de plyo box hout is dat het materiaal hard is; spring je een keer mis, dan kan het hout pijnlijk zijn aan je voeten of schenen. Ben je beginner, dan is de foam plyo box een goed alternatief.

Foam plyo box

De foam plyo box is gemaakt van hard schuim. Dit maakt de box stevig, terwijl de randen zacht zijn. Een groot voordeel – mocht je tijdens de training ergens tegenaan knallen. Ook het oppervlak van de foam plyo box is zachter voor de voeten dan bij de plyo box hout het geval is, wat maakt dat je voeten het minder zwaar hebben. De Muscle Power plyo box van foam is zwart en bedrukt met felgekleurde cijfers die de hoogte aangeven, wat heel mooi past bij de inrichting van veel crossfit- en sportscholen.

Plyo box set

Ook kan je bij Muscle Power een plyo box set kopen: dit zijn drie losse metalen frames met verschillende hoogtes. Op deze manier kun je jouw oefeningen steeds zwaarder maken. De platforms zijn antislip en de frames zijn stapelbaar. Ideaal dus voor kleine ruimtes!


Bekijk een film:

<.BR>