Blog

 1. Met CLUKS wordt het sporten nog leuker!

  Met CLUKS wordt het sporten nog leuker! Ken jij de Grondmotorische eigenschappen (GME’s), de CLUKS?

  Waar staat CLUKS voor?
  • Coördinatie
  • Lenigheid
  • Uithoudingsvermogen
  • Kracht
  • Snelheid
  Maar wat is het en waar is het goed voor en waarom zou je dat meer moeten inzetten?
 2. Let op je spiermassa, zeker na je dertigste!

  Let op je spiermassa, zeker na je dertigste! Krachttraining, gericht op spiermassa, is essentieel als je ouder wordt of wilt worden. Hierdoor verklein je het risico op eerder overlijden.
 3. De Plyo box: de ideale Crossfit tool!

  De Plyo box: de ideale Crossfit tool!

  De plyobox is speciaal gemaakt voor plyometrische training. Het doel daarvan is om de spieren snelle en krachtige bewegingen aan te leren. Het is een efficiënte manier om de behendigheid en coördinatie te verbeteren. In andere woorden: een geweldige manier voor sporters om explosieve kracht op te bouwen. De fysieke winst die je hiermee boekt kan natuurlijk goed van pas komen bij allerlei soorten sporten, dus vandaar dat het voor elke sporter aan te raden is om een plyobox te gebruiken. Het is echter wel belangrijk dat men begrijpt hoe plyometrische training uitgevoerd moet worden. Zo kunnen we namelijk blessures voorkomen.

 4. Wat is het effect van crossfit?

  Wat is het effect van crossfit?

  Crossfit is een steeds populairdere manier om actief te sporten waarmee je met verschillende krachtoefeningen volledige workouts doet. Maar wat zijn de effecten ervan? En hoe vaak moet je het doen? Dit zijn vragen die we behandelen in deze blogpost op basis van een onderzoek door bewegingswetenschappers uit Amerika.

 5. ​Nieuwe website Muscle Power

  ​Nieuwe website Muscle Power

  Het is zo ver, onze vernieuwde website staat online! We hebben met plezier drie jaar lang met onze oude website gewerkt, maar we waren toe aan iets nieuws. Achter de schermen zijn we al maanden lang druk geweest met het optimaliseren van de website, met als doel: Jouw winkelervaring nog meer te verbeteren en plezierig te maken! Hiervoor is een heel nieuw design gemaakt en is de structuur op de website veranderd zodat het extra veel power geeft.

  De website is veranderd, maar wat verandert er nou voor jou? Hieronder hebben we een aantal punten voor je opgesomd.

 6. Drie kettlebell oefeningen voor beginners

  Drie kettlebell oefeningen voor beginners

  Wat is een kettlebell?

  Van plan om een kettlebell te kopen? In dit artikel leggen we eerst even uit wat een kettlebell nou is en wat voor oefeningen je hiermee kan uitvoeren. De kettlebell lijkt op een soort kanonskogel met daaraan een handvat om het beet te pakken, het gewicht begint bij 4 kg en loopt op tot 40 kg. Het trainen met een kettlebell brengt veel voordelen met zich mee en wordt steeds populairder. Dit heeft er mee te maken dat je met de kettlebell zowel cardiotraining als krachttraining kan uitvoeren. Op deze manier kun je je lichaam optimaal trainen door vet te verbranden en tegelijkertijd ook spiermassa op te bouwen.

6 producten

Tonen per pagina