Gewichthef riemen

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Gewichthefriemen online kopen?


Muscle Power gewichthefriemen worden gebruikt om de grip te versterken tijdens het gewichtheffen. Ze worden vaak gebruikt voor oefeningen zoals squats en deadlifts. Gewichthefriemen zijn gemaakt van leer of nylon en zijn ontworpen om rond de heupen of bovenbenen te worden gedragen.

Voordelen van een gewichthefriem

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van gewichthefriemen:

  1. Ze versterken de grip: Gewichthefriemen helpen de handen en vingers om een stevigere grip te krijgen op het gewicht, wat kan helpen om meer herhalingen uit te voeren of zwaardere gewichten te liften.
  2. Ze verminderen stress op de rug: Door het gebruik van gewichthefriemen kan de rug minder belast worden tijdens oefeningen zoals kniebuigingen of deadlifts, omdat ze helpen om het gewicht te ondersteunen.
  3. Ze kunnen helpen om het uithoudingsvermogen te verbeteren: Door het gebruik van gewichthefriemen kan de spierkracht en uithoudingsvermogen toenemen, wat kan helpen om de prestaties in andere sporten te verbeteren.
  4. Ze bieden ondersteuning tijdens herstel: Gewichthefriemen kunnen ook gebruikt worden om de rug te ondersteunen tijdens het herstel van een blessure.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van gewichthefriemen geen vervanging is voor een goede techniek en dat het belangrijk is om goed te oefenen om het risico op blessures te verminderen. Het is ook aan te raden om altijd de instructies van een professionele trainer te volgen voordat u gewichthefriemen gebruikt.


Wanneer heb ik een riem nodig?


Niet iedereen heeft een riem nodig. Pas als je boven de 80% van je maximale kunnen komt wordt het aangeraden om een gewichthefriem te dragen. Het is belangrijker om de goede techniek eerst onder de knie te krijgen voordat je zwaar gaat trainen. Dit bespaart een hoop blessures en zo ontwikkel je een veel betere techniek en spierkracht! Let op dat je de riem niet te vaak gebruikt, dit kan zorgen voor onderontwikkelde buik- en rugspieren.

Een gewichthefriem heeft eigenlijk alleen nut bij staand uitgevoerde zware samengestelde oefeningen, waarbij er sprake is van grote druk op je wervelkolom. Dus bij de squat, de deadlift en eventueel ook bij de millitary press, of staand schouderdrukken.

Een gewichtriem kopen?

Een gewichthefriem is een prima hulpmiddel voor ervaren sportschoolbezoekers en zware gewichten. Voor beginnelingen die vooral trainen op techniek en veel verhalingen zijn ze in de meeste gevallen nutteloos en werken ze zelfs averechts..

Als je een riem wilt aanschaffen, koop dan een goede riem. Bij een gewichthef riem geldt ook ‘goedkoop is duurkoop’. Dit is zonder uitzondering van toepassing op een nicheproduct als een gewichthefriem. Een gewichthefriem van slechte kwaliteit biedt minder functionaliteit en veiligheid dan een kwalitatieve riem en gaat bovendien stukken langer mee.


Kennis maken met het assortiment van Muscle Power


Meer weten over riemen? Ben je op zoek naar advies op maat voor jou als sporter? Je bent welkom bij de showroom van Muscle Power in Doesburg. Muscle Power heeft alles voor jouw training.
 
Je kan ons ook bereiken op dit nummer: 0313 750 727 en op dit email adres: info@muscle-power.nl