5 Artikel(en)

per pagina

5 Artikel(en)

per pagina

De AirBike is nog vrij uniek in Nederland. Als jij het hardlopen of roeien zat bent of het niet kunt door een blessure biedt een AirBike de oplossing. Ook voor revalidatie is het een goede tool omdat het een veilige beweging betreft met weinig impact. Het zorgt er voor dat het gebied waar jouw blessure zich bevind beter doorbloed wat zorgt voor een beter herstel. 

De Airbike is ook een geweldige tool om je conditie op pijl te brengen. Het kan door plateaus breken doordat je weerstandsniveau aan je eigen niveau kunt aanpassen. Het is een leuke manier om interval training te intregeren in je trainingen om zo je uithoudingsvermogen en conditie te verbeteren zonder kracht of muscle mass te verliezen. 

De Airbikes zijn zeker niet voor mietjes, vooral op een hoge intensiteit is het niet makkelijk. Het is een test op mentaal vlak en het breekt door je plateaus heen.

Voordelen van een AirBike?

  1. Verpletter je plateaus
  2. Verbeter je conditie en uithoudingsvermogen
  3. Zowel voor conditie als voor revalitatie 
  4. LCD-scherm

Display met HIIT knop

Het LCD display van de Assault Bike bevat speciale interval programma’s die ervoor zorgen dat je een optimale HIIT training kunt uitvoeren. Naast de ratio’s 2:1 of 1:2, kun je er ook je eigen intervaltraining bepalen. Ook kun je programma’s instellen op basis van een in te stellen tijd, afstand, calorieën en hartslag. Het display geeft ook inzicht in data als wattage en RPM.

Voorbeeld van een workout:

10 sets:
:30 seconds volle snelheid
:30 seconds rustig

Assault is een bekend merk van de Airbike, hieronder vind je een video over de Assault Airbike.


Daarnaast heeft Assault een AirRunner op de markt gebracht, deze loopband werkt ook op de weerstand van de gebruiker.