Klimtouwen

Klimtouwen

Een betere full-body work-out dan touwklimmen bestaat er eigenlijk niet. Door in touwen te klimmen, stel je je kracht en uithoudingsvermogen op de proef. Je versterkt een groot aantal spieren en verbetert je coördinatie, grip en lenigheid. Bij Muscle Power kan je de klimtouwen kopen die je voor een klimtraining nodig hebt. Deze klimtouwen zijn er in allerlei uitvoeringen. Ze vormen een perfect onderdeel van je crossfit-routine!

Lees onder de producten meer over de mogelijkheden.
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Aanbieding
  2. Aanbieding
  3. Aanbieding
per pagina

Klimtouw kopen: 4 en 6 meter of knopen

Bij Muscle Power kan je klimtouwen kopen van 4 en 6 meter. Ga je een klimtouw kopen, laat je dan - voordat je het klimmen in een touw zelf probeert - eerst goed informeren bij een trainer. Een goede techniek is namelijk essentieel bij deze trainingsvorm. Zo voorkom je een blessure en vermijd je dat het touwklimmen een slopende oefening wordt.

Klimtouw 4 meter

Het klimtouw van 4 meter, met lus hebben we in twee soorten. Deze touwen verschillen in materialen. Zo is het Klimtouw 4 meter gemaakt van PP-tex (synthetische hennep). Dit touw voelt zacht en soepel aan. Hiernaast vind je in onze shop ook het Sisal Klimtouw 4 meter. Dit touw is gemaakt van sisal natuurvezels. Omdat de uiteinden afgewerkt zijn met krimpkous, kan het touw niet rafelen.

Klimtouw 6 meter voor knopen

In onze shop vind je geen klimtouw met knopen, maar de knopen kan je zelf heel gemakkelijk in de touwen leggen. Ons advies, wil je het klimtouw knopen, is om te gaan voor een langer touw van 6 meter. Zo heb je voldoende lengte. Met het leggen van een knoop in een dik klimtouw gaat er immers snel lengte verloren. H2>Klimtouwen gymzaal Ook voor in de gymzaal zijn onze klimtouwen geschikt. Het Klimtouw 4 meter is zacht en soepel. Naast touwklimmen, kan je dit touw ook gebruiken om te touwtrekken en slingeren in de sporthal. Ook heel geschikt is het Sisal klimtouw; dit touw heeft een stalen oog aan de uiteinden, dat je makkelijk aan een haak kan bevestigen. Twee prima klimtouwen gymzaal dus! Wil je advies bij een klimtouw gymzaal kopen? Neem contact met ons op!

Klimtouw voor buiten

Al onze klimtouwen zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Maar ga je het touw veelvuldig buiten gebruiken, dan raden we het Sisal klimtouw aan. Dankzij de duurzame sisal natuurvezels is dit klimtouw voor buiten perfect.

Dik klimtouw met goede grip

De klimtouwen die je bij Muscle Power koopt, hebben een diameter van 34 of 35 millimeter. Omdat zo’n klimtouw dik is, wil je wel goede grip hebben. Je wilt immers je grip niet verliezen als je bovenaan bent! Ga je voor de beste grip, dan raden wij de Sisal klimtouwen aan. Zo’n 35mm dik klimtouw is gemaakt van zeer sterk sisal natuurvezels. Dit vermindert de kans op wegglijden en dus heb je een goede houvast.

Klimtouw fitness

Jouw ‘klimtouw fitness’ of ‘klimtouw crossfit’ kan je online bestellen bij Muscle Power. Onze medewerkers geven graag advies over welk klimtouw voor jouw training geschikt is: neem contact met ons op! En heb jij al ervaring met touwklimmen en wil je je trainingen graag wat zwaarder maken? Bekijk dan onze gewichtsvesten of de gewichtsgordel. Met deze compacte vesten om je romp maak je het klimmen nog zwaarder dan het al is.