Welke fitnessvloer past bij jouw gym?

Download hier het gratis e-book over fitnessvloeren!

 

Een fitness vloer moet aan heel veel voorwaarden voldoen. Er zijn ook heel veel verschillende materialen. Maar wat is belangrijk en wat vind jij belangrijk?

Je schaft dus niet zo maar een vloer aan. Hieronder staat extra informatie, hulp, als je een vloer wilt aanschaffen. Zodat je beter kunt bepalen welke vloer past bij jouw gym.

Bekijk direct extra informatie:

• 3 do's
• Leggen en Onderhoud
• Geluidsdemping en veiligheid
• Gerealiseerde projecten/voorbeelden

Denk er ook eens aan tracks op te nemen
Tracks kun je, al of niet voorzien van striping of logo's, perfect inpassen in elke fitnessopzet. Dus geschikt voor binnen én buiten. Er zijn tal van mogelijkheden. Klik hier voor de tracks-informatie.

Waarom kiezen voor tegels als fitnessvloer?

•Tegels zijn gemakkelijk en snel te leggen
•Je kunt per ruimte leggen
•Eenvoudig uit te breiden vervangen en te verleggen.
•De tegels zijn antislip en geschikt voor intensief gebruik
•Geluiddempend met verschillende dempingsklassen
•Goed te onderhouden
•Geeft een professionele sfeer
•Veilig voor materiaal en gebruiker

Hieronder hebben wij voor de verschillende functionele ruimtes informatie en keuzemogelijkheden opgenomen, zodat je gemakkelijk een vloerkeuze kunt maken. Klik op de pictogrammen van de ruimte waar de vloer moet komen. Heb jij specifieke vragen of wil jij een voorstel van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Soms zijn meerdere vloeren geschikt voor een ruimte. Deze tonen wij dan bij de ruimte.

De vloeren hebben wij in drie groepen ingedeeld:
• De budget-vloer, dit is een voordelige keuze
• De prima-vloer een goede vloer
• De optimaal-vloer, dit is de beste keuze
Welke ruimte wil je voorzien van een vloer?
Hieronder hebben wij voor een fitness, crossfit, vechtsport en outdoor een aantal eigenschappen met geschikte vloeren opgenomen.

Kies de ruimte waar jij een fitness vloer voor zoekt:

Fitness

Of je nu thuis of in de sportschool aan fitness doet; die vloer wil je beschermen. Stel je voor dat een dumbbell of kettlebell laat vallen op je vloer, of erger: een halterstang! Een fitness vloer rubber is dus belangrijk. Voor thuis kan je gaan voor onze rubberen puzzeltegels. Deze fitness tegels zijn makkelijk in elkaar te klikken. Maar ook hebben we rubberen fitness vloeren die harder zijn geperst dan de standaard tegel. Bijvoorbeeld de rubberen Fitnesstegel Extreme. Deze extreem fijne korrel in deze tegels zorgt voor een extreem gesloten oppervlakte, waardoor de tegel hygiënischer is dan de gemiddelde tegel. Perfect voor in ruimtes waar met zware gewichten wordt getraind, en waar flink wordt gezweet. Als je op een rubberen vloer fitness oefeningen doet, hoef je je geen zorgen te maken over beschadigingen van de vloer. De rubberen vloermat fitness gaat over de bestaande vloer heen. Zo heb je meteen minder geluidsoverlast als er een halter op de vloer terecht komt, en ook maakt de rubberen demping dat de fitness-gewichten minder te verduren hebben en dus langer mee kunnen gaan. Klik hier voor de verschillende fitnessvloeren. Of klik op een van onderstaande pictogrammen. 

Outdoor

Bij outdoorvloeren denk je direct aan robuuste en stoere vloeren, die niet alleen veilig zijn bij valpartijen, maar die ook hoog waterdoorlatend zijn. Daarbij is levensduur van belang. Je wilt er lang gebruik van kunnen maken. Als je de outdoorvloeren op een goede vlakke ondergrond, drainerend, legt, blijven de tegels beter liggen en hebben daardoor ook een langdurende levensduur. Vorst, regen en zon kunnen goed verdragen worden door deze type tegels. Kortom, jouw ideale buitenvloer kun je hier vinden.

Crossfit

Bij crossfit train je vaak aan een rig. Dat kan zonder vloer. Maar prettiger trainen is het met een vloer. Waarom? Het is niet alleen veiliger voor je zelf, maar ook voor jouw trainingsmateriaal. Je kunt veel vloeren toepassen bij crossfit. Als je belang stelt aan hygiene, kijk dan bij de vechtsportvloeren. Veelal kun je het rack plaatsen op de rubberen vloer. Kun je een rack niet verankeren, denk dan eens aan een rack met zogenaamde skidplates. Hierdoor kun je alle crossfitoefeningen doen en blijft het rack stevig. Bekijk hier de mogelijkheden.

Vechtsport

Bij vechtsport komt het lichaam meer in contact met de vloer dan met andere trainingen. Daarbij komt ook vaak zweet of wellicht bloed op de vloer. Wat je wilt is een vloer die niet alleen hygienisch is, maar ook gemakkelijk schoon te maken is. De speciale vloeren voor de vechtsport hebben een extra ondoorlatende bovenlaag die daardoor ook mechanisch gereinigd kunnen worden. Door bijvoorbeeld een borstelmachine. De vechtsportvloeren kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met andere typen vloeren, yogamatten, of met sprinttracks. Klik hier voor de speciale hygienische vechtsportvloeren.


Informatie: 3 Do's, projecten, legadvies & onderhoud en projecten.

3 do's

  • Zorg voor een goede ondergrond.
    Als je wilt dat jouw vloer er straks strak uit gaat zien. Zorg dan voor een goede vlake ondergrond. Daardoor kan de vloer gemakkelijker gelegd worden.
  • Moet je snijden, dan nooit aan de zichtzijde.
    De fitnessvloeren zijn op maat te snijden. Bijne geen ruimte is echt recht. Dus als je moet snijden, doe dat dan aan de zijde die niet in het zicht is. Dan ziet jouw vloer er straks strak uit.
  • Bij twijfel altijd een dikkere vloer nemen.
    Het gebeurt weleens, en weleens vaker dan bedoeld, dat een schijf, dumbble of een kettlebell per ongeluk op de grond valt. Een dikkere vloer beschermt jouw trainingsmateriaal de fitnessvloer en ook de vloer eronder. Als je uit het pand gaat, zijn er geen vloerbeschadigingen.

Gerealiseerde projecten en voorbeelden

Wij hebben veel verschillende projecten gerealiseerd, waarbij verschillende fitnessvloeren zijn toegepast. Vloeren waarbij geluidsbeperking belangrijk was, maar ook vloeren die ook zeer hygiënisch moeten zijn en gemakkelijk schoon te maken. Elk project heeft andere eisen. Klik hier om de gerealiseerde projecten te bekijken.

Legadvies en onderhoud

De meeste vloeren kun je zelf leggen, waardoor je op kosten kunt besparen. Je hebt vaak niet meer dan een scherp met, bijvoorbeeld een stanleymes, nodig om de tegels te leggen. Bij de vloeren leveren wij legadvies, leginstructies en onderhoudsinstructies. Zorg altijd voor een vlakke ondergrond.  Per type vloer zijn er verschillende legmethoden. Je kunt kiezen om de tegels vast te lijmen, met dubbelzijdig tape, of los te leggen. De leginformatie krijg jij van ons bij de verschillende vloeren. Zodat je weet wat je moet doen. Ook reinigings- onderhoudsinformatie krijg je van ons bij de aanschaf van een fitnessvloer. Tip: let bij het opmeten op snijverlies, omdat bijna geen enkele ruimte precies recht is. Klik hier voor een voorbeeld van een leginstructie. Klik hier voor een voorbeeld van een onderhoudsinstructie. Wil jij de vloer laten leggen? Dat kan. Laat het ons dan wel tijdig weten.

Geluidsdemping en veiligheid

Zit jij op een verdieping met jouw gym? Wil jij zo min mogelijk lawaai als trainingsmiddelen vallen? Wil jij zo min mogelijk beschadigingen hebben. Overweeg dan de speciale geluidsdempende vloeren. Deze zijn veelal dikker, en zijn speciaal samengesteld om de geluidsdemping optimaal te maken. Hierdoor kun je op vrijwel elke locatie een gym realiseren. Waarbij de ondervloer geen schade op loopt. De topvloer kan maar liefst 8 cm dik zijn. Tevens zijn er speciale SofRamps waarmee je de overgang naar de fitnessvloer ideaal kunt afwerken. Klik hier voor meer informatie over de speciale vloeren.