Squat rack

Squat rack

Squaten, de koning van de beenoefeningen! Met de Squat rack van Muscle Power ben je verzekert van een goed squat rack dat, als je nauwelijks op je benen kunt staan je de stang op het rek kan leggen. De squat rek kan de stang opvangen op verschillende hoogtes.

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Squat steunen

Een squat rek voorkomt gevaarlijke situaties mocht uzelf of uw cliënt de stang niet meer kunnen houden. Naast de beenoefeningen is een Squat rack uiterst geschikt voor krachtoefeningen zoals: squats, bankdrukken, schouderdrukken, calf raises, lunges, deadlifts, upright rows en nog veel meer.

Veel verkochte squat rekken zijn:

Squat Stand MP108 |  bevat 2 J-hooks 

Squat Rack MP104 | sterke, dikke balken, wat zorgt voor een betrouwbaar, slijtvast squatrek

Waarom is squaten zo belangrijk?

Squats is een compound oefening waarvan je veel voordeel hebt als je hem goed uitvoert. Met de squats train je een groot gedeelte van je lichaam. Daarnaast gebruik je je onderlichaam bij andere oefeningen zoals bijvoorbeeld de deadlift. De kracht in je benen is daarom enorm belangrijk. Compound oefeningen maken doordat je meerdere spiergroepen tegelijk pakt groeihormonen aan. Dit is natuurlijk een leuk voordeel omdat je hele lichaam hier baat bij heeft. Nu moet je niet direct gaan denken dat je er als Arnold bij gaat lopen (ook voor de vrouwen niet ;-) ) Gespierde bovenbenen en een sterk core vergen tijd, kost veel energie, zo moet je energie hebben om te trainen maar ook om je maaltijden te maken (gezond voedingspatroon). Naast de eerder genoemde voordelen wordt de squat toch wel gezien als één van de zwaarste oefeningen. Hierdoor verbrandt je veel calorieën. Wil je afvallen of juist aankomen in spiermassa, dan is de squat voor jou een must-do oefening!

Hoe voer je een squat uit?

Hieronder zullen we je een aantal tips geven voor het uitvoeren van de Squat.

  • Tip 1: Doe een korte warming up, loop een stukje de trap op en af, ga even touwspringen etc.
  • Tip 2: Rekken en strekken, gebruik een bankje of een powerband om je beenspieren te rekken.
  • Tip 3: Eigenlijk wel de belangrijkste tip, zorg voor een goede techniek! Laat bij de uitvoering van de squat een deskundig iemand meekijken. Als je de techniek onder de knie hebt begin dan met het verhogen van het gewicht/herhalingen
  • Tip 4: De uitgangspositie van de squat (kort): Zorg voor een rechte rug, billen naar achteren, dijen horitzontaal met de vloer, knieën boven je enkels en niet voorbij je tenen. 

Hieronder vind je een video over de uitvoering van de Squat.

Het juiste Squat Rack voor jou:

Hier vind je onze gevarieerde selectie squat racks. Bij een squat rack is het belangrijk dat je kijkt naar wat jij verwacht van het squat rack. Zo hebben we de uitgebreide 'squat rack kooien' of het simpele in hoogte verstelbare squat rack. Onze nieuwste aanwinst is het inklapbare squat rack. Dit model kun je aan de muur vastmaken, in- en uitklappen en naast squats zit er ook een pull-up bar aan vast. Vooral even dit squat rack checken dus!

Een echte gym heeft een squat rack en mag ook niet ontbreken: 

Squat Racks in een Crossfit Station:

Muscle-Power.nl maakt ook hele Crossfit Stations. Ben je op zoek naar meer dan alleen een squat rack? Bekijk dan vooral even wat er mogelijk is met betrekking tot een Crossfit Station.

Squat rack kopen?

Wil je een squat rack kopen? twijfel dan vooral niet langer en bestel een van onze prachtige squat racks. Bij Muscle-Power.nl krijg je gegarandeerd kwaliteit. Daarnaast leveren wij het squat rack snel én betaal je een mooie prijs. 

Heb je vragen over een squat rack?

Dat is mooi, bel ons gerust even op 0313 750727 , of stuur een mailtje naar: info@muscle-power.nl