Bokshandschoenen

Bokshandschoenen

Bokshandschoenen zijn er om jouw hand én jouw tegenstander te beschermen. Muscle Power heeft hier een mooie, degelijke selectie bokshandschoenen op een rijtje gezet die precies dat doen. Wat voor eisen stel je aan een bokshandschoen? Een bokshandschoen moet vochtregulerend zijn, een beetje comfort is niet verkeerd en hij moet tegen een stootje kunnen. De bokshandschoenen die wij aanbieden zijn gemaakt van sterk kunstleder en zijn gevuld met een speciale foamlaag met lucht kanalen voor extra ventilatie. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bokshanschoenen kopen?

Bij Muscle Power vindt je de standaard bokshandschoenen. Maar ook bokshandschoenen met een vrouwelijk kleurtje, voor de vele vrouwelijke sporters onder ons. Ook vind je hier de grappling bokshandschoen, ook wel de MMA bokshandschoen genoemd. Deze heeft wat minder foam maar is net zo comfortabel en veilig als de standaard bokshandschoen. Ook vind je hier binnenhandschoenen voor in je bokshandschoenen, dit biedt extra hygiëne en bescherming en verlengt de levensduur van je bokshandschoenen. 

Adidas bokshanschoenen

Muscle Power kiest voor Adidas bokshandschoenen. Dit doen wij omdat Adidas in de eerste plaats bokshandschoenen maakt van zeer hoge kwaliteit. De Adidas bokshandschoenen zien er daarnaast ook nog eens fantastisch uit. De Adidas MMA bokshandschoenen zijn perfect voor zowel vechtsport als voor het trainen met bokszakken. Deze bokshandschoenen bieden voldoende bescherming tijdens intensieve oefeningen. De standaard Adidas bokshandschoenen doen hetzelfde, bieden misschien zelfs meer bescherming, maar zijn ook groter dan de MMA bokshandschoenen. 

Bokshandschoenen zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

Wist je dat?

De bokshandschoen is sinds 1868 verplicht bij bokswedstrijden. Tot die tijd werd er nog veel gevochten zonder bokshandschoenen of met doeken die om de hand werden gewikkeld om te fungeren als bokshandschoen. De man die deze regel invoerde is John Sholto Douglas, die regels omtrent bokshandschoenen zijn onderdeel van een aantal boksregels die de basis vormen van het moderne boxen en zijn bedacht door John Graham Chambers.