Let op je spiermassa, zeker na je dertigste!

Let op je spiermassa, zeker na je dertigste!

Krachttraining, gericht op spiermassa, is essentieel als je ouder wordt of wilt worden. Hierdoor verklein je het risico op eerder overlijden.

 

Spiermassa is, als je ouder wordt, belangrijk om op te letten. Vier tips!

Krachttraining, gericht op spiermassa, is essentieel als je ouder wordt of wilt worden. Hierdoor verklein je het risico op eerder overlijden. En training/spiermassa zorgt ervoor dat je de trap (nog) kunt nemen, (nog) met de hond kunt lopen of dat je (nog) met je kleinkinderen kunt optrekken. En wie wil dat nou niet? Daarom deze vier korte tips.

1•Drink meer… water!
Of het nu thee is of gewoon water. Drink voldoende op een dag. Vermijd suiker. Water houd je mooi en gezond. En omdat de verbranding op gang komt raak je vet kwijt.

2•GEEN vet-arme diëten!
Het lichaam heeft vet nodig. Om bijvoorbeeld verjongingshormonen aan te maken. Let daarbij wel op de juiste/goede soorten vet. Olijfolie is beter dan roomboter.

3•Oefen de hele dag en overal!
Als je thuis bent, kun je oefenen, maar ook als je een dagje uit gaat. Denk aan handig trainingsmateriaal dat gemakkelijk mee te nemen is, zoals dumbbells, kettlebells en een yogamat.

4•Train niet te lang of te zwaar!
Zwoegen voelt goed aan, maar helpt niet altijd als je ouder wordt. Start dus eenvoudig en voer langzamerhand de training en gewichten op. Zo voorkom je ook blessures. Ook al train je 10 uur per dag, de 100 meter sprint haal je niet onder de 10 seconden. Dus stel haalbare doelen.

Kortom, blijf vitaal door krachtraining. Informeer bij ons voor het juiste oefenmateriaal.